Valentinsdagen, 14. februar

Valentinsdagen, 14. februar

Fyll denne kjærlighetens dag med blomster. La hvert hjørne av livet ditt gro, vokse og blomstre. Både grønne og blomstrende planter bidrar til å forskjønne, harmonisere og rense hjemmet ditt, slik at det blir et herlig sted å leve. Gi dine nære og kjære en stor blomsterbukett, for eksempel røde roser, friske tulipaner eller en vakker sammensatt bukett.

Opprinnelsen til Valentinsdagen

Alle hjerters dag eller Valentinsdagen har sin opprinnelse i tradisjoner som oppstod rundt helgenen St. Valentin under middelalderen. Forbindelsen til romantikk og kjærlighet oppstod muligens gjennom en allmenn oppfatning om at fugler søkte og fant partneren sin i midten av februar. Dette inspirerte gutter og jenter til å lure på hvem som ville bli deres Valentin.

Våre favoritter

Den klassiske røde rosen er selvfølgelig en av de mest populære blomstene denne dagen. Den er vakker både i ensom majestet og i buketter, og for mange er den et sikkert valg til sin kjære, livsledsager, kone, mann, mamma, mormor/farmor … Rosebuketter i flere farger gir et mer livlig uttrykk og kan være ideelt til en bestevenn, svigermor, søster … Til de mer trendbevisste kan en mer langvarig, grønn plante som kaktus, vindusblad eller aloe vera være et godt valg.

Antall roser taler sitt språk

I blomsterspråket er det sorten, fargen og antallet som utgjør budskapet og betydningen til den som mottar blomstene.

Røde roser betyr stort sett – jeg elsker deg.

En blomst betyr – du er alt for meg.

Tre blomster betyr – når kan jeg treffe deg igjen?

Røde blomster betyr – jeg teller dagene til vi sees igjen

Rosa blomster betyr – jeg er forelsket i deg og lover deg troskap.

Mate fuglene

Med tanke på opprinnelsen til Valentinsdagen, kan det være på sin plass å gi fuglene ekstra med frø, nøtter og talgkuler, så de også kan feire selv om vinteren og kulden holder sitt grep på busker og trær.

Les mer

Snittblomster og buketter >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc