Enkle trinn for å lage din egen blomsterkrans

Enkle trinn for å lage din egen blomsterkrans

Under sommeren er vi mange som ønsker å pynte oss med en nydelig blomsterkrans, spesielt barna. Kransene er også flotte til bordpynt eller til å henge på døren over dagen.

Trinn for trinn:

  1. Bruk en grov ståltråd eller bøyelig grein som base. Fest en tynnere ståltråd i den ene enden.

  2. Klipp små buketter av blomster og grønt og legg dem lagvis over hverandre langs basen.

  3. Tvinn deretter den tynne ståltråden rundt blomsterstilkene.

  4. Når du har fått riktig lengde, fester du den tynne ståltråden og binder sammen endene på basen og tilpasser kransen etter hodestørrelsen på den som skal bære den.

I kransen på bildet har vi brukt gentiania, gullris, kamille og pistasj. 

Andre blomster som er fine i en sommerkrans er f.eks kornblom, prestekrage, roser, marikåpe, bjørkekvister, krysantemum og nellik. Generelt er små blomster på stilk fine og mer takknemlige å binde i en krans.

Hvis kransen lages på forhånd holder den seg best på et kjølig sted. Dusj med sprayflaske i ny og ne.
 

Blomstrende sommerfester

Sommeren byr på mange festlige anledninger; dåp, bryllup og fester. Blomster gjør det ekstra fint og skaper en god stemning. Plantasjen har flotte komponerte buketter som gjør festbordet komplett. Du kan gjøre din egen komposisjon og skape ditt eget arrangement. Lek med form, farge, smak og duft for å vekke alle sanser, og hvorfor ikke blande inn spiselige planter i borddekorasjonen slik at gjestene kan krydre selv.

Les mer >>


Vil du vite mer?

Flere tips og råd om hvordan du får et levende kjøkken med planter som du finner på plantasjen.no. Se utvalget vårt her >>