Pynt inngangspartiet til jul

Et godt førsteinntrykk kan få gjestene dine i godt humør allerede før de har gått over dørstokken. Skap julestemning ved første blikk.

Pynt inngangspartiet til jul

I overgangen fra høst til vinter kan det gjøre underverker med enn oppfriskning av inngangspartiet. Kombiner gjerne vintergrønne busker og sesongaktuelle blomster med lykter og lyslenker for å lyse opp i årets mørkeste måneder.

Vintegrønne nåletrær til jul

Vintergrønne busker er friske og grønne året rundt. Til jul er det mange flotte vintergrønne nåletrær du kan pynte opp med ved inngangspartiet, på balkongen og terrassen. De mest populære er sypress, einer, gran og sedertre.

  • Sypress 'Ellwoodii' er en saktevoksende sypress med bred søyleformet vekst og blågrå, myke nåler.
  • Kinaeiner 'Stricta' er en kjegleformet og kompakt einer med blågrønt, stikkende bar. Den er nøysom og vokser langsomt, 5–10 cm per år.
  • Kjeglegran er en saktevoksende gran med tett kjegleformet vokseform. Den er herdig og lettstelt.
  • Gran er det klassiske juletreet med herlig duft av barnåler og kvae som gir en herlig julestemning i hjemmet. Granen kan være smal eller bred, tettvokst eller ha mer spredte greiner. Den har korte, smale, grønne barnåler.
  • Edelgran er kjent for sitt blanke fine grønne bar, og er en populær juletresort. Barnålene sitter fast på en litt annen måte på en edelgram sammenliknet med en vanlig gran, derfor drysser edelgranen mindre.
  • Serbergran er slank, har en søyleformet voksemåte og er hurtigvoksende. Barken er brunaktig og flaket, og de unge skuddene hårete. Nålene er flate og ganske myke, grønne med underside av hvite striper og butte spisser som ikke stikker.
  • Blågran har en flott stålblå farge. Den er en hardfør og lettstelt gran med en kraftig og kjegleformet voksemåte. Klippes gjerne for å få en tettere vekst og mange blå skudd. Tåler bymiljøer, vind og kystmiljø.
  • Blå atlasseder er en meget verdsatt plante for sine karakteristiske stålblå barnåler som vokser langs vakre hengende greiner. Sedertre har de siste årene blitt meget populær, og spesielt til jul hvor det har blitt et moderne alternativ til en klassisk julegran.

Du trenger ikke vanne vintergrønne nåletrær så lenge det er kuldegrader, men dersom de overvintrer er det viktig at du starter å vanne de når våren kommer. Tar du de med deg inn, må du huske å vanne godt gjennom hele vinteren. Lyslenker rundt de vintergrønne nåletrærne lyser opp inngangspartiet og gjør det ekstra stemningsfullt.

Les også: Slik lykkes du med vintergrønne busker

Julerose 

Julerose er en staude med flotte blomster og vintergrønne blader som kommer til å gi deg masse glede gjennom senhøsten og vinteren. Den tåler noen minusgrader og gir en vakker velkomst på trappen eller ved inngangspartiet til jul. Plant for eksempel noen juleroser i potte eller kurv, og pynt med grønn mose og granbar. Plasser det sammen med vintergrønne nåletrærne i potter på trappen eller ved inngangsdøren.

Siden julerosen er flerårig, kan den leve i hagen året rundt. Det er i dag cirka 20 ulike arter av julerose. De igjen, har mange ulike hybrider som er fremavlet delvis for å få flere farger, men også for å tåle enda tøffere forhold. Finn den typen du liker, og sett i gang. 

Skap stemning med lykter, julenisser og en dørkrans

Plasser en sjarmerende julenisse eller to sammen med vintergrønne nåletrær, juleroser og lykter ved inngangspartiet. Og sett prikken over i-en med en dørkrans

Les også: Lag din egen julekrans – eller mosekrans

Det er ekstra hyggelig å ønske familie og venner velkommen til både hverdag og juleselskaper med et innbydende inngangsparti. Ja, rett og slett si «Velkommen! Her er det jul!» til dine gjester og til deg selv når du kommer hjem.

Flere tips og rådLyslenke med fjernkontroll 1000 LED-lys
50%

Lyslenke med fjernkontroll 1000 LED-lys

Lengde 20 m, Varm glød

29950 599,-
Les mer
Edelgran i potte
Nedsatt pris

Edelgran i potte

Høyde 80 cm, Grønn

499,- 699,-
Les mer
Lyslenke Ola Girlander 100 LED-lys
50%

Lyslenke Ola Girlander 100 LED-lys

Lengde 5 m, Varmhvitt

29950 599,-
Les mer

Dørkrans med rød dekor

Ø40 cm, Grønn

449,-
Les mer

Lykt Kai

Høyde 45 cm, Svart

499,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen