Herlige planter for alle vinduer

Mye eller lite sol, eller kanskje noe midt i mellom. Velg planter som passer til dine vindusforhold, så blir stellet lettere og plantene holder seg fine lengre.

Planter som passer til dine vindusforhold

Sol i sør

Et varmt og solrikt vindu på sommeren er en utfordring for mange planter. Varmen tørker raskt ut jorden, og solen brenner bladene. Men det finnes tøffinger som liker det. For å gjøre det lettere å stelle planter er store potter og en god jord som passer planten en selvsagt start. Vann gjerne tidlig på morgenen så planten kan trekke til seg vann før dagen blir på det varmeste.

 • Grønne planter
  Flakslilje, aloe vera, yuccapalme og svigermorstunge.
   
 • Blomstrende planter
  Trillingblomst, hibiskus, pelargonia og ildtopp.
   
 • Spiselige planter
  Et solrikt vindu er også utmerket å benytte til dyrking av spiselige planter som chili, tomat, sitron, timian og rosmarin.

Skygge i nord

I et skyggefullt vindu er mulighetene nærmest uendelige for å skape det grønne uttrykket du drømmer om. For å skape en herlig jungelfølelse gir hengende ampler og planter i ulik høyde god effekt. Bland gjerne potter og grupper dem i vinduet. Med miniplanter og stiklinger kan du bygge et vindu med din helt egne samling av herlige grønnplanter.

 • Grønne planter
  Fredslinje, garderobeblomst, aralia, fikus eføy og ulike sorter bregner.
   
 • Blomstrende planter
  Et par blomstrende planter som trives i skyggen er saint-paulia, hortensia og juvelorkidé.

Vekslende i øst og vest

Vindu som får både sol og skygge om dagen har forutsetningene mange planter trenger for å trives og ha det bra. På sommeren, når solen står høyere på himmelen, kan den bli lett for sterk, avhengig av vinduets eksakte plassering. Gå over plantene nå og da, og sjekk at de ser ut til å ha det bra. Om noen av bladene har blitt stygge på grunn av solen kan disse klippes bort. Plasser om planten en stund så den kan hente seg inn.

 • Grønne planter
  Søvpolyscias, peperomia, vindublad, gullranke, dvergfjærpalme.
   
 • Blomstrende planter
  Rosenskjerm, flamingoblomst, guzmania og brudeorkidé.

Vanning av dine inneplanter - slik lykkes du >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc