Plant blomsterløk i en løklasagne

Plasser forskjellige typer blomsterløk i flere lag for å få mange vakre blomster med lang blomstringstid. Bland alt fra tulipaner, påskeliljer og ulike typer krokus for å skape en effektfull løklasagne. Lær deg hvordan!

Plant blomsterløk i en løklasagne

Løklasagne – slik går du frem!

En løklasagne lager du ved å plante løk i flere lag om høsten – for å bli møtt av en overdådig blomstring til våren, hvor blomstene avløser hverandre. Det er enkelt og morsomt å bygge løklasagne i en større potte, og du får virkelig lønn for strevet når våren kommer.

Dette trenger du til en løklasagne

Dette trenger du for å sette i gang med å lage din egen løklasagne i potte:

  • Potte. En stor potte med hull i bunnen hvor vannet kan renne ut. Gjerne en potte som tåler frost, slik at den ikke sprekker i løpet av vinteren.
  • Lecakuler. Lecakuler til å legge i bunnen, som forhindrer at jord tetter til dreneringen.
  • Riktig jord. Næringsrik blomsterjord.
  • Blomsterløk. Blomsterløk til plantene du vil skal blomstre til våren. Høstløk med fin vårblomstring er for eksempel krokus, snøstjerne, påskelilje, tulipan, hyasint, scilla og anemone.

Lasagneprinsippet

Løkplanting trinn for trinn

  1. Drenering. Før du setter løkene i jord, begynn med å legge lecakuler i bunnen av potten. Disse forhindrer overflødig vann fra å skade løkene.
  2. Jord. Fyll på med et tykt lag blomsterjord, omtrent 10 cm.
  3. De første løkene. Plasser de største løkene nederst. Spissen på løken skal være vendt oppover.
  4. Legg lag på lag. Dekk de første løkene med jord og legg deretter på et lag med mindre løker, med et par millimeters avstand mellom hverandre. Mellomrommet gir de andre løkene fri passasje oppover. Fortsett å legge jord og løk lagvis, med de minste løkene øverst.
  5. La hvile til våren. Avslutt med et lag jord, og trykk jorden lett sammen. Gjennomvann løklasagnen og sett potten på et lunt sted i hagen over vinteren. Ferdig! Når våren kommer, vil blomstene titte frem og avløse hverandre.

Tips: Jo tettere du plasserer løkene, desto tettere blir også blomstringen.

Bestem hvordan blomstringen skal bli

Vil du ha en lang blomstring, eller vil du at alle løkene skal blomstre samtidig? Ønsker du det første, velg løker som blomstrer i forskjellige perioder og avløser hverandre under våren. I motsatt tilfelle bør du velge sorter som blomstrer samtidig.

Lang blomstring

Tips nummer én for å lykkes med en lang blomstring, er å plante løken som blomstrer sist, nederst i potten, og så fortsette på samme måte, slik at løken som blomstrer først, plasseres øverst i jordlaget. Krokus blomstrer allerede i februar, etterfulgt av snøstjerner og påskeliljer.

Les mer

Plant blomsterløk i høst >>
Les mer om blomsterløk >>Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen