Pynt med lysslynger utendørs

Når mørket faller om kvelden, er det vakkert med belysning som lyser opp trær og busker i hagen. Med forskjellige typer lysslynger kan du pynte både planter, entré, balkong og altan.

Fem trinn til lys i mørket

Pynting med lysslynger utendørs er en voksende trend i Norge. Lysslynger bøter litt på mørket som dekker landet vårt fra oktober til mars. Lys opp kveldene i hagen med glitrende lys – raskt og enkelt. Følg disse fem trinnene:

  1. Planlegg belysningen. Velg ut hvilke planter i hagen du vil lyse opp – som trær, busker og hageganger.
  2. Velg lyskilder. Velg et egnet armatur, enten det er lysslynge, spotlights eller annen belysning.
  3. Beregne watt, avstand og koplinger. Finn totalsummen av armaturenes watt og la dette avgjøre valget av transformator (20W eller 60W). Beregne også avstanden mellom lyskildene i hagen, og velg deretter lengden på kablene du trenger, samt antall Y-koplinger.
  4. Legg til tidsur. Legg til et tidsur, eller lyssensor som registrerer gryning og skumring, som automatisk slår av og på lampene.
  5. Snart ferdig. Kople alt sammen og grav det ned i bakken. Ferdig!

Heng opp lysslynger utendørs

Enten det er jul eller ei, fins det mange lysslynger du kan pynte opp vindfang, rabatt og balkong med. Velg mellom hengende lysskåler, slynger med store lyspærer og LED-lys til å pynte opp trær, busker og entré.

Forskjellig design til forskjellige stiler:

  • Julebelysning. Til jul fins det enda flere lysslynger å velge mellom, særlig slike med figurer som stjerner, juletrær og reinsdyr. Lysslynger i form av istapper ved vindfanget gjør huset innbydende.
  • Enkle, rene dioder. Denne typen lysslynge kan brukes året rundt til å pynte opp både altan, balkong og hageplanter. Gir et klassisk og stilrent uttrykk. Velg mellom hvitt og varmhvitt lys.
  • Lysslynger i forskjellige farger. Fargede lamper gir liv til trær, balkong og uteplass, sommer som vinter. De lager en god stemning og leder tankene hen til varme sommerkvelder.

Lysslynger som drives av solceller

Lysslynger som danner energi fra solens lys, er en bærekraftig lyssetting av hagen. De henter kraft i løpet av dagen for så å lyse opp busker, hageganger og innglassede altaner på kvelden og natten.

Batteridrevet utebelysning

Batteridrevne lysslynger og lykter krever ingen strømuttak og kan plasseres hvor som helst i hagen. De bruker minimalt med energi og varer lenge. Hvis du har ladbare batterier, kan du bruke dem om og om igjen.

Koplet til vegguttak

Lysslynger som koples til strømuttak, må enten plasseres på et sted der dette er lett tilgjengelig, eller utstyres med skjøteledning som gir dem lenger rekkevidde. Denne typen lysslynge kan tennes og slukkes med et tidsur ved vegguttaket.

LED-belysning utendørs

LED er en energieffektiv teknikk som bruker ytterst lite strøm, og derfor kan man ha LED-drevne lysslynger påslått døgnet rundt. Batteridrevne lysslynger med LED-lys har et lengre liv enn andre typer lyskilder – perfekt for belysning av rabatter, trær og busker.

Les mer

Se all utebelysning >>
Ramme inn entréen med ulike sorter barvekster >>
Topp fem planter som tåler frost >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc