To ferdig komponerte blomsterbed for hagen din

To ferdig komponerte blomsterbed for hagen din

Vi har gjort jobben! To ferdige forslag til vakre blomstrende bed til hagen din. En herlig blanding av blomstrende, lettstelte stauder for et bed med både sol og skygge i løpet av dagen.

Velg – romantisk eller vilt og levende

Hvilke farger og hvilken stil du liker best. Wild og Fire gir et fargesprakende bed i røde, oransje og gule varme fargetoner. Romantic Garden går i litt kjøligere farger som rosa, lilla og hvitt.

Romantisk blomsterbed

Eksempel: Romatic Garden blomsterbed

Wild and Fire blomsterbed

Eksempel: Wild and Fire blomsterbed

Forberedelser

  • Planteantallet varieres etter ønsket størrelse på blomsterbedet, du kan regne med 8 stykk per kvm.
  • Grav opp området der blomsterbedet skal være, og fjern ugress.
  • En kant rundt forenkler vedlikeholdet. Det kan f.eks. være en ferdig bed-/gresskant i stål, tre eller plast. Kanten kan også bygges av stein eller betong
  • Kjøp ny jord og kugjødsel for å forbedre jorden du har. 

Plant og vann

Når du er vel hjemme med de flotte plantene og jord, er det lettest å helle ut sekkene på overflaten og rake litt rundt. Deretter plasserer du staudene i grupper etter slag, 3–5 i sammen er et godt utgangspunkt, se tegning. Hvis du synes resultatet blir bra, kan du begynne å grave ned plantene og trykke forsiktig til med hendene. Pottene (blå firkantede) kan returneres. For fem tomme potter får du en ny staude. Når alle er plantet, må det vannes, selv om det forventes regn. Vannet gjør at jorden slutter seg rundt røttene, slik at de har lettere for å vokse. 

Stell

  • Vann regelmessig den første sesongen så beplantningen får en god start.
  • Når blomstene har visnet, kan de klippes bort. Planten vil fortsette å vokse og få nye blader og noen ganger blomster. Visse typer som blomstrer sent på sommeren er vakre å la stå selv etter at de har visnet.
  • Ta bort ugress som dukker opp mellom plantene. Etter noen sesonger har staudene vokst sammen, og det blir vanskeliereg for ugresset å etablere seg.
  • Staudene visner bort om høsten, og bladene legger seg som et beskyttende dekke over røttene. Om våren, når snøen har smeltet, klipper du bort alt dødt plantemateriale, gjødsler med hagegjødsel og så begynner det å gro igjen.
  • Fyll på med mer jord hvis jorden har sunket. 

Les mer

Jord skole - hvorfor er riktig jord nødvendig? >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc