Primula o. 'Touch Me' 12 cm

Begerprimula 'Touch me'

Ø12 cm, Flere farger

5990
  • Vann: Gjennomsnittlig
  • Lysbehov: Sol - Halvskygge
  • Gjødsel: Rikelig
Søt primula med store blomster i herlige farger og rund voksemåte. Allergivennlig. Trives i sol-halvskygge i litt fuktig jord. Fin som uteplante om sommeren, og kan muligens overvintre.
Begerprimulaens latinske slektsnavn primula kommer fra latinsk, som betyr 'den aller første’, og refererer til at den er en vårblomstrende plante. Om senvinteren selges den som en blomstrende inneplante som gir en forsmak på våren og den kommende blomstertiden. Begerprimulaen er en urtelignende staude med frodige blader som sitter tett sammen i en rosett. Bladene er omvendt eggformede, bare på oversiden og hårete på undersiden. Begerprimulaen får massevis av blomster på stilker som vokser opp fra midten av rosetten, og finnes i en rekke forskjellige farger. Tidligere sorter av begerprimula fremkalte hudreaksjon ved kontakt med de hårete bladene. Begerprimulaen ’Touch Me’ er takket være foredling, allergivennlig og skal ikke forårsake allergiske reaksjoner. Begerprimulaen trives både ute og inne, tåler romtemperatur, men vil gjerne stå svalt i fuktig jord. Plant begerprimulaen alene i en potte eller flere sammen i forskjellige farger. I hagen blir den finest som kantplante eller i skogholtmiljø under busker og trær.
Se mulighet for hjemlevering
Tilgjengelighet i butikk

Kan ikke kjøpes på nettet

Vekstsyklus

Blomstringstid
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des

Råd om stell

Plasser begerprimulaen lyst, men ikke i direkte sollys. Knip regelmessig av avblomstrede blomster og sørg for å vanne jevnlig. Begerprimulaen vil stå i fuktig, men ikke bløt jord, og må absolutt ikke tørke. Unngå å vanne på selve bladrosetten. Et tips for å holde jorden jevnt fuktig og samtidig unngå vannsprut på bladene, er å sette primulaen i en innerpotte som deretter settes i en potteskjuler med lecakuler i bunnen. For å vanne, løft opp primulaen fra potteskjuleren og vann over lecakulene. Begerprimulaen liker å stå svalt, unngå derfor å plassere den for nærme varmekilder. Etter blomstring innendørs, kan du plassere begerprimulaen svalt, holde jorden fuktig og deretter plante den ut i bed om våren. Sørg for at det er plussgrader, frostfritt og at begerprimulaen plasseres lyst også utendørs, men beskyttet mot den sterke vårsolen. Begerprimulaen blomstrer ofte når den plantes ut, og det er gode sjanser for at den blir flerårig.

Slik planter du

Begerprimula trives i moldrik jord som holder på fuktigheten, gjerne med en viss andel torv. En svak dose gjødsel kan gis i blomstringsperioden. Plasser gjerne begerprimulaen i en innerpotte, og sett den deretter i en potteskjuler med 1–2 cm lecakuler i bunnen. Ved vanning, løft opp primulaen fra potteskjuleren og vann over lecakulene. Begerprimulaens røtter søker da ned mot lecakulene og kan ta til seg vann uten å bli for våt.

Spesifikasjoner

Salgsperiode: Januar - Mai
Artikkelnummer: 510885
EAN: 7058782377660
Farge: Flere farger
Bredde: 14 cm
Dybde: 14 cm
Høyde: 30 cm
Vekt: 540 g
Innepotte Ø: 12 cm
Opprinnelse: Nederland

Kjøp til

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc