Sett farge på helgen med snittblomster

Med en herlig blomsterbukett setter du enkelt litt farge på helgen. Mulighetene og kombinasjonene er uendelige når du setter sammen din egen blomsterbukett. Klassiske roser med noen grønne kvister eller holdbar og fargerik kalanchoe i en vakker vase er enkle kombinasjoner som passer alle steder i hjemmet.

Sett farge på helgen med snittblomster

Slik kombinerer du snittblomster på riktig måte

 • Kombinere vilt med dyrket
  I løpet av sommermånedene er det mange vakre planter å plukke og nyte, både blant ville blomster og de som dyrkes i hagen. For å få en livlig bukett med mange farger og følelser kan du gjerne blande kjøpte blomster med noen villblomster og gresstrå.
   
 • Skap harmoni i buketten
  Blir buketten rotete kan du teste å bruke blomster i én farge eller nyanse. Bland gjerne blomster med ulik farge og form for å skape harmoni.
   
 • Velg riktig vase
  Sett buketten i en vase som er omlag en tredel så høy som buketten eller i flere vaser i forskjellige størrelser. Det er også fint å sette noen enkelte blomster i små vaser i en gruppe. Noen ganger kan vasen virke for bred for blomstene og resultatet er at de står og henger mot kanten. Da kan du lage et rutenett med teip over vasekanten og stikke blomster jevnt fordelt i rutene. På denne måten står de oppreist og fyller vasen bedre.

Stell av snittblomster

Blomstene holder lenger hvis du bruker rene vaser, fjerner blader som ender opp i vannet og bytter til nytt, kaldt vann med noen dagers mellomrom. Kjøpte blomster har godt av å få nye snitt etter transport fra butikken slik at de lettere begynner å suge opp vann igjen.

Bind som blomsterdekoratøren

Ønsker du å binde buketter som en blomsterdekoratør, plasserer du stilkene i en spiral rundt hverandre og binder med bast eller en bred tråd på det stedet du ønsker å holde buketten sammen. Velg ut en hovedblomst, for eksempel rose eller peon, en blomst med mindre blomster til å sette innimellom, som krysantemum eller grenrose, og deretter litt grønt, for eksempel marikåpe og noen grønne blader, så har du en vakker bukett. Med et bånd i passende farge har du en fin bukett til å gi bort.

Les mer

Her finner du fler snittblomster >>Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen