Feir helgen med friske avskårne blomster

Feir helgen med friske avskårne blomster

En herlig blomsterbukett er en hyggelig måte å sette farge på helgen. Hos oss finner du ferdige blomsterbuketter og avskårne blomster slik at du kan sette sammen din egen helgebukett.

Sett sammen din egen helgebukett

Mulighetene og kombinasjonene er uendelige når du setter sammen din egen blomsterbukett. Klassiske roser med noen grønne kvister eller holdbar og fargeglad ildtopp i en vakker vase er enkle kombinasjoner som passer alle steder i hjemmet. I løpet av sommermånedene er det mange vakre planter å plukke og nyte, både blant ville blomster og de som gror i hagen. For å få en levende bukett med mange farger og følelser kan du gjerne mikse kjøpte blomster med noen villblomster og gresstrå.

Farge og form

Blir buketten rotete kan du prøve å bruke blomster i en farge eller nyanse, men bland gjerne blomster med ulike farger og former for å skape harmoni. Sett buketten i en vase som er ca en tredjedel så høy som buketten eller i flere vaser i forskjellige størrelser. Det er også fint å sette noen blomster i små vaser i en gruppe. Noen ganger kan vasen virke for bred for blomstene og resultatet er at de står og henger mot kanten. Da kan du teipe et rutenett med teip over vasekanten og stikke blomster jevnt fordelt i rutene. På denne måten står de oppreist og fyller vasen bedre.

Stell av avskårne blomster

Blomstene varer lengre hvis du bruker rene vaser. Fjern blader som ender opp i vannet og bytt kaldt vann med noen dagers mellomrom. Kjøpte blomster har godt av å få nye snitt etter transport fra butikken slik at de lettere begynner å suge opp vann igjen.

Bind som blomsterdekoratøren

Ønsker du å binde buketter som blomsterdekoratøren, plasserer du stilkene i en spiral rundt hverandre og binder med bast eller en bred tråd på det stedet du ønsker å holde buketten sammen. Velg ut en hovedblomst (f.eks rose eller peon), en blomst med mindre blomster (f.eks krysantemum) og plasser den mellom, litt grønt (f.eks marikåpe og noen grønne blader) så har du en vakker bukett med passende farger enten til å pynte opp hjemme eller gi bort.

Her finner du fler snittblomster >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc