Slik fornyer du hjemmet til høsten

Etter sommeren velger mange av oss å fornye hjemmene våre med nytt interiør. Ved å fylle rommene med planter, blir hjemmet mer livlig, koselig og innbydende. Planter skaper mer harmoni og får oss til å ha det bedre.

Slik fornyer du hjemmet til høsten

Trendy planter i høst

Tenk planter i alle rom, i ulike størrelser og på forskjellige høyder og bredder. Velg hardføre planter til rom som har mye skygge. Fortsett så med store planter til rom som er litt nakne og gå helhjertet inn for luftrensende helter til alle soverom.

Planter med ulike blader

 • Karakteristiske blader
  Mest trendy i høst er planter med karakteristiske blader. Prøv å matche bladform, størrelse og farge med forskjellige potter. Sett gjerne plantene ut i grupper med hjelp av pidestaller, krakker, benker og små bord. Lag stilige stilleben med noen bøker, lyslykter, planteplakater og kanskje en kvist, et blad eller en ranke fra en plante.
   
 • Tykke blader
  Kaktuser og planter med tykke blader som ulike sorter crassula, aloe vera og peperomia er og blir svært ettertraktete. De overlever uten intensivt tilsyn, noe som passer mange av oss som er travle.

Planter i ulike størrelser

 • Små planter
  Akkurat nå er elefantøre og peperomia, som finnes i mange ulike sorter, svært populære i kategorien grønne småplanter. Kaktuser og sukkulenter passer fint både på bordet og i hyllen. Calathea, monstera, fiken og konglepalme har alle stilige blader som er vakre for seg selv og gjør seg godt i en bred vinduskarm eller på et sidebord.
   
 • Store planter
  Monstera, palmer, medinilla og strandpachira er store, herlige planter som vi plasserer på gulvet i solide potter, også slike som er laget for utendørsbruk.

Ulike potter, materialer og plassering

 • Ampler med hengende planter
  Hengende planter som gullranke, eføy og porselensblomst er populære å sette i ampler med både glassvaser og potter. Det gir liv og høyde i rommet, noe som forsterker den frodige følelsen.
   
 • Ampler med hengende planter
  Messing og gull holder koken. Sammen med mørkere potter i brunt og grønt gir de en rik følelse som passer godt til årstiden. Også terrakotta og potter med mønstre er populært.

Egendyrket

Dyrk ditt eget fra bunnen av, gjerne spiselige planter som chili, tomater og salat. Stadig flere blir inspirert til å dyrke stiklinger og frø fra naturen. Sett eikenøtter, avokadosteiner, kastanjer og hasselnøtter i små vaser, glasskuler og potter for å få fram fine små skudd. Når mørket siden kommer trengs det en plantelampe for at planten skal vokse videre.

Barnerommet

Også barna trives med planter. Lek med potter i ulike farger og fasonger, og la barna pynte med lekene sine ved siden av. Planter er også fine å bruke til hobbyprosjekter. Prøv å sette øyne på kaktusen eller strø glitter på bladene til porselensblomsten. Barna liker også å trykke ned frø i potter og se hva som kommer opp. Det er både morsomt og pedagogisk. På tur kan man ta en kikk på harebæsjen og se hva haren har spist.

Kommende trender

 • Kaktuser direkte fra «ville vesten» og tørre ørkener, de overlever det meste og er en tøff interiørdetalj. Er og forblir veldig populær.
   
 • Store, grønne planter med flotte blader som treklatrer, elefantyucca og fiolinfiken.

Les mer

Forleng sommeren i hagen >>
Gjør det høstfint på balkongen, terrassen og ved inngangen >>Monstera

Høyde 70 cm, Grønn

549,-
Les mer

Elefantøre

Høyde 25 cm, Grønn

9990
Les mer

Kaktus miks

Høyde 7 cm, Grønn

4990
3 for 119,-
Les mer
Ampel Evin
50%

Ampel Evin

Ø18 cm, Beige

9950 199,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen