Flere og flere velger kunstig juletre fremfor et ekte tre. Et kunstig juletre kan brukes igjen år etter år, og det vil aldri drysse. Og det finnes mange varianter å velge mellom.

Kunstig tre til jul

Synspunktet om at junstige juletrær føles altfor uekte, er basert på gamle sannheter. I dag fins det mange kunstige trær å velge mellom, og mange er så naturtro at det er vanskelig å se forskjellen på dem og ekte trær.

Tre fordeler med kunstige juletrær

I tillegg til at du får et juletre som varer i mange år, fins det mange andre fordeler ved å investere i et plasttre.

  1. Enkelt. Når du har et plasttre hjemme, slipper du å dra ut og finne et nytt hver jul. Det er bare å montere opp treet ditt til jul, og ta det fra hverandre og stue det unna når feiringen er over. Dessuten slipper du vanningen.
  2. Bar- og allergifritt. Mange er allergiske mot gran og kan få astmatiske problemer av å oppholde seg rundt et tre som drysser i løpet av juleuken. Med et juletre i plast slipper du både allergibesvær og alt baret som samler seg på gulvet.
  3. Bærekraftig. Når du bruker det samme treet år etter år, bidrar du ikke til kjøp-og-kast-mentaliteten rundt juletrær. Gjenbruk er mye bedre for miljøet enn å kjøpe nytt. 

Velger du et kunstig tre, kan du trygt pynte tidligere til jul også, uten å være redd for at treet begynner å drysse før nissen har vært på besøk. 

Slik finner du det rette kunstige juletreet for deg

Noen trær passer i små rom, andre er store og krever plass. Det fins plasttrær med snø og belysning, og trær med rene grener klare for pynting. Kort sagt, det fins et plasttre for enhver smak, ethvert behov og ethvert budsjett. Dette bør du tenke på når du velger ditt tre: 

  • Størrelse. En stor fordel med plasttrær er at de fins i alle størrelser. Et lite tre kan få plass på et bord i stuen – et stort er skapt for å vises frem og danses rundt. 
  • Kvalitet. Velg et tre med tett grenverk og stødig fot, og glem ikke at pris og kvalitet som regel henger sammen. Et dyrere tre ser kanskje vakrere ut og holder seg lenger enn et som er billigere. Du kan selv justere utseendet på et plasttre, siden grenene er styrbare og enkle å vinkle.
  • Snø og belysning? Noen kunstige juletrær er pyntet med både lysslynger og kunstig snø. Noen er drevet av IP44-klassifiserte batterier som tåler vann. En del belysninger har ulike innstillinger du kan velge mellom. Hvis du vil gjøre det enkelt for deg selv, velger du et slikt alternativ.

Tips! Med en kurv i tre eller metall skjuler du effektivt juletrefoten og gir treet et mer koselig preg.

Les mer


Temaer:

Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen