Lag din egen høstkrans av lyng

Feir høsten med en høstkrans av lyng. Her får du en enkel trinn-for-trinn-guide, slik at du kan lage din egen, uansett om du foretrekker en rosa drøm eller mer klassiske høstfarger.

Lag din egen høstkrans av lyng

Å lage din egen høstkrans er slett ikke vanskelig. Du trenger bare noen få ting og litt inspirasjon.

Dette trenger du for å lage en høstkrans

  • Halmkrans − du finner flere ulike størrelser hos Plantasjen
  • Beskjæringssaks til greiner
  • Blomstertråd
  • Bånd til å henge opp kransen med 
  • Planter og pynt – under presenterer vi to forslag, men du kan selvsagt også velge helt andre planter og farger. Det kan være fint å bruke planter du henter fra naturen – både levende og tørkede planter og frøkapsler. Kanskje har du noen egne favoritter du gjerne vil bruke?

Denne rosa drømmen av en høstkrans kan du enkelt lage selv ved å plassere rosa Calluna ‘Garden Girls’ i midten og grønn Calluna ‘Skyline’ mot ut- og innsiden av kransen. Ved å bruke bærmyrt som pynt setter du prikken over i-en. Bare tre bærmyrt inn i kransen etter at den er bundet ferdig. 

I denne kransen får de naturlige høstfargene skinne. Vi har valgt grønn Calluna ‘Skyline‘ lyng, hvit og rosa Calluna ‘Garden Girls’ lyng, rød hyperikum og strutseving. Som ekstra pynt har vi valgt rognebær. Plantene er i litt ulike farger og teksturer, som til sammen får fram høstfølelsen på en fin måte.

Trinn for trinn – lag sin egen krans

Trinn 1
Velg hvilke planter du vil ha i kransen. Denne trinn-for-trinn-guiden viser hvordan vi laget kransen i naturlige høstfarger. Du kan følge samme fremgangsmåte for å lage den rosa kransen – eller en krans med dine gene favorittplanter.

Tips! Klipp til og gjør klart materialet til kransen på forhånd, så slipper å gjøre det når du har hendene fulle med å binde kransen. Klipp av lyngkvistene nede ved kanten av potten, så får du lengre kvister å jobbe med.

Trinn 2
Fest blomstertråden rundt halmstammen

Trinn 3
Lag en liten bukett og surr den fast rundt stammen. La bøyen på lyngen følge sirkelen på kransen.

Tips! Husk å binde ganske hardt, siden plantene krymper når de tørker. Hvis du har en liten halmkrans er det viktig at du ikke lager for store buketter, for da kan kransen bli så tykk at hullet i midten blir dekket til.

Trinn 4
Fortsett med å feste bukettene rundt kransen. Plasser de nye bukettene slik at du skjuler tråden som fester den forrige buketten. Pass på at du dekker halmstammen både på inn- og utsiden. Se over kransen fra forskjellige vinkler for å se om stammen skinner gjennom noe sted.

Tips! For å få en jevn krans er det lurt å feste bukettene i et mønster. Du kan for eksempel feste annenhver bukett av grønn og rosa/hvit lyng, eller la hver tredje bukett inneholde hyperikum. Prøv deg frem for å se hva som blir fint – det er bare fantasien som setter grenser!

Trinn 5
Når du har kommet helt rundt, tar du en siste bukett, løfter på din første bukett og trer den nye buketten under. Surr forsiktig til med tråden, slik at plankene ikke klemmes flate. Da skjules blomstertråden på den siste buketten så kransen blir jevn og uten tydelige overganger.

Trinn 6
Når du er fornøyd med kransen gjenstår det bare å feste blomstertråden på baksiden. Tre tråden under de eksisterende trådene og surr den fast. 

Tips! Ble kransen litt ujevn, og kanskje halmstammen vises noen steder? Null problem! Det går helt fint å stikke inn ekstra greiner under blomstertråden etterpå. 

Trinn 7
Med litt pynt blir kransen enda mer imponerende. Vi har valgt å bruke rognebær som ekstra pynt i denne varianten. Sett fast blomstertråden i pynten og surr rundt. Fest deretter blomstertråden på baksiden av stammen. 

Trinn 8
Så gjenstår det bare å finne et sted hvor kransen kan skinne. Heng den opp og vis den fram. Bruk gjerne et fint tau, bånd eller snøre til å henge den opp i. Det blir som en dekorasjon i seg selv.

Tips! Når kransen har gjort sitt kan du ta av det du har surret fast på halmkransen. Bruk gjerne stammen om igjen neste gang du skal lage en krans.Hyssing

Lengde 200 m, Beige

109,-
Les mer

Halmkrans

Ø30 cm, Tre

6990
Les mer

Halmkrans

Ø25 cm, Tre

5990
Les mer

Halmkrans

Ø35 cm, Tre

7990
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen