Lyng – slik lykkes du

Lyng er rik på blomster og passer perfekt til å plante i sensommerens og høstens potte med sin vakre blomsterprakt. Her får du våre aller beste tips og råd for å lykkes med plantingen.

Lyng lyser opp inngangspartiet

Lyng er en populær plante som lyser opp inngangspartiet, balkongen eller i hagen gjennom hele sensommeren og høsten. Velg mellom en ettårig lyng som er like stilig i potte som i blomsterbedet, eller hvorfor ikke satse på en flerårig lyng som lyser opp i hagen med sine blomstrer i mange forskjellige nyanser fra rosa til hvitt?

Forskjellige sorter lyng i skiftende blomsterfarger

 • Erica
  Erica er en lettstelt lyng som trives best i mager jord. Det er en ettårig plante som tåler en del frost og kulde. Sorten Erica krever lite stell og er like stilig i potte som i blomsterbedet. Den finnes i et flertalls farger fra purpurrødt til hvitt.
   
 • Calluna
  Den populære lyngen Calluna er en flerårig sort som finnes med blomster i mange forskjellige nyanser fra rosa til hvitt. Den kan fryse ved noen minusgrader, men til tross for dette sitter både blomster og frøkapsler på gjennom vinteren noe som gjør at lyngen holder seg dekorativ i lang tid. Denne tradisjonelle, viltvoksende lyngen er hardfør og overvintrer i nesten hele landet.
   
 • Calluna vulgaris
  En annen spennende variant av lyng er Calluna vulgaris Dark Beauty som har mørkere nyanser av rosa.

Tips og råd for stell

Om du vil plante lyng i bedet trives den best i veldrenert og sur jord på solrike steder med mye plass til å spre seg på. Dekk gjerne jorden med et noe varmende materiale som barkjord eller furunåler for å beskytte planten mot vårsolen. Glem ikke å hyppig vanne lyngen. Den er følsom for uttørking og blir brun på toppene om den tørker.

Vil du vite mer?

Her finner du et bredere utvalg av våre høstblomster >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc