Planter på balkong og terrasse

Gjør balkongen eller terrassen frodig med grønne planter og blomster. Med store potter og balkongkasser kan du skape en deilig oase, også høyt oppe midt i byen.

Planter på balkong og terrasse

Beplantning på balkong og uteplass

 • Sesongplanter på balkongen
  Sesongplanter er optimale å sette i potter ute. De er ettårige planter som har lang blomstringstid mellom frostnettene vår og høst. Mange sorter dyrkes også kun for sine vakre blader.
   
 • Stauder og andre flerårige planter – perfekt for terrassen
  Busker, trær, klatreplanter og stauder gjør seg veldig godt i store potter og kar. De har en kortere blomstringstid, men blad, grener og størrelse er noen av egenskapene som taler til disse plantenes fordel. Har du et stort område du vil innrede er det fint med store planter for å skape volum og en god følelse. Trær og busker som fyller ut både i høyde og bredde gir en fin ramme til verandaen eller balkongen. Mange markdekkende stauder passer fint til undervegetasjon også i store potter.
   
 • Grønnsaker og urter
  Det er populært å dyrke sine egne grønnsaker og urter, også i potter på balkongen. Det finnes mange typer frø eller småplanter å velge i. Høst ofte inn så kommer det mer! Du kan også velge flerårige planter som solbær, stikkelsbær, jordbær og markjordbær.

Slik tar du vare på plantene

 • Velg riktig plantekar
  Egentlig kan man plante i hva som helst. Det er viktig å tenke på at potten eller karet har god størrelse slik at plantene har tilgang på ekstra næring og vann. For å regulere fukten i potten er det fint med ett eller flere hull i bunnen slik at overskuddsvann kan renne ut.
   
 • Riktig jord
  Bruk sommerblomstjord eller gartnerjord når du planter sesong- og flerårige planter, og legg ca. 10 cm med lecakuler i bunnen. Ved beplantning av grønnsaker og bær anbefaler vi urte- og grønnsaksjord.
   
 • Gjødsle
  Tilfør gjødsel regelmessig under hele sesongen. Til dine spiselige planter kan du velge et økologisk alternativ.
   
 • Vanning
  Du bør vanne regelmessig for å holde plantene dine frodige. Kjenn med fingeren et stykke ned i potten, jorden skal være fuktig. På varme dager er det best å vanne tidlig på morgenen og/eller på kvelden for at plantene skal ha best mulig nytte av vannet.

Les mer 

Dyrking på balkongen >>
Stauder i potte >>Vannkanne galvanisert

5 L, Grå

249,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen