Ferdigplen – fiks ferdig på 1-2-3

Vil du ha en grønn og frodig gressplen i en fei? Velg ferdigplen! Med ferdigplen på rull kan du nyte plenen så fort du har rullet den ut.

Ferdigplen – fiks ferdig på 1-2-3

Hvis tålmodigheten er kort, eller du rett og slett ikke har tid til å vente på at gresset spirer og gror, er ferdigplen løsningen. Med plen på rull får du en ferdig gressmatte som du kan gå på med en gang.

Visste du at du kan bestille ferdigplen hos Plantasjen?

Slik fungerer ferdigplen

Ferdigplen er gressplen som har grodd seg til og er rullet sammen på ruller. Du kjøper det antallet ruller du trenger til ditt prosjekt og får disse levert hjem til deg.

Privatpersoner med en normal hage kan fint legge ferdigplenen selv, men det er viktig at bakken er skikkelig preparert og at underlaget er bra nok til at gresset kan etablere seg skikkelig. Det er i forarbeidet du legger forholdene til rette for en sterk og holdbar plen.

Området du skal rulle ut gresset på må ha riktig jordsmonn og gode forhold. Bakken bør for eksempel ikke være for grunn eller leirholdig, den bør være fri for ugress og ikke for hardt pakket. Underlaget kan imidlertid fint være en gammel plen som må fornyes, for det går helt greit å rulle ut ferdigplen på eksisterende gress.

Forarbeidet bør være ferdig før ferdigplenen leveres hjem til deg, siden det er viktig at få rullet ut gresset så fort som mulig – aller helst samme dag.

Egentlig er forarbeidet veldig likt det du gjør når du skal så en plen fra før. Forskjellen merker du best i etterkant – ferdigplen kan du gå på med en gang, mens du må holde deg unna en plen du sår i cirka to måneder, slik at den får ro til å etablere seg.

Sjekkliste – forarbeid for ferdigplen

Godt forarbeid er minst like viktig som å faktisk legge gresset. Ferdigplenen trenger et tilstrekkelig tykt og jevnt lag med jord. Beregn drøyt 20 cm matjord blandet med sand. Jorden skal være fast, men ikke for kompakt, så ta i bruk spaden eller en jordfres.

Gjør overflaten jevn, slik at det ikke er områder hvor det kan samle seg vann. Det er viktig at røttene til ferdigplenen kommer i kontakt med jorda, og det er derfor viktig å sjekke at det ikke er groper og ujevnheter i underlaget. En plenrulle som du valser over underlaget med kan være en super hjelp. Toppdekket raker du opp med en rive til slutt.

Spre ut kalk og gjødsel over hele overflaten, følg anbefalingene fra produsenten når det kommer til mengde. En vanlig dosering kan være på omkring 3–4 kg fullgjødsel og 15–30 kg kalk per 100 m2.

Skal du legge ferdigplen oppå en eksisterende gammel plen? Klipp gresset helt ned og legg på et tynt lag med jord, cirka 2–5 cm med jord på toppen av gresset.

Slik legger du ferdigplen

Når ferdigplenen kommer hjem til deg, er det viktig at du jobber raskt, slik at gresset ikke rekker å begynne å brytes ned. Vann bakken slik at jorden blir skikkelig bløt.

Hvis du skal legge ferdigplen over et stort område, slik at det tar mange timer, kan det også være lurt å vanne rullene skikkelig før du setter i gang. Om du ikke blir ferdig på én dag, bør du rulle ut ferdigplenen som ikke er lagt, slik at de ikke blir liggende på rull gjennom natten – og vanne dem skikkelig.

Å legge ferdigplen er enkelt

  1. Start i det ene hjørnet og rull ut den første rullen.
  2. Vann den, og fortsett med den neste.
  3. Når du kommer til den andre enden, skjærer du av det som blir til overs med en skarp kniv. Bruk restene når du fortsetter på neste rad. Unngå at alle skjøtene kommer på samme sted, de bør spres utover – tenk på samme måte som når du legger platting.
  4. Når du har rullet ut hele ferdigplenen, legger du jord i skjøtene. På den måten får du et fint sluttresultat, og gresset tørker ikke ut i kantene.
  5. Vann hele overflaten godt, den skal bli skikkelig gjennomvåt, og pass på at den ikke blir for tørr de neste 2–3 ukene mens gresset etablerer seg.
  6. Klipp plenen etter drøye 2 uker.

Stell av ferdigplen

Når ferdigplenen har etablerer seg, steller du den på samme måte som en hvilken som helst plen. Gi plenen vann om det blir lange perioder med tørke, og gjødsle den 2–3 ganger per sesong.

Ferdigplen fra Plantasjen

Du kan bestille ferdigplen på nett og få den levert hjem eller ta kontakt med din nærmeste Plantasjen-butikk for henting i butikk.
Mer om ferdigplen fra Plantasjen


Flere tips og rådFerdigplen hjemlevering Postnr 0001-2858 & 6001-6133
Kjøp fler spar mer
Kun på nett

Ferdigplen hjemlevering Postnr 0001-2858 & 6001-6133

1 m2

9990
Les mer
Ferdigplen hjemlevering Postnr 3001-5994
Kjøp fler spar mer
Kun på nett

Ferdigplen hjemlevering Postnr 3001-5994

1 m2

9990
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen