Stuegran – fakta og råd om stell

Stuegranen (Arucaria heterophylla) er blitt mer og mer populær og er nå en svært trendy potteplante. Den har et friskt uttrykk og er spennende å kombinere med andre grønne planter.

Stuegran – fakta og råd om stell

Stuegranen er vintergrønn med lysegrønne, myke barnåler. Grenene vokser i etasjer og granen kan med tiden bli opp til to meter høy.

Se vårt utvalg av stuegran

Stell av stuegran

En stuegran i ensom majestet i en lekker potte gir liv til hjemmet ditt, men den passer også godt sammen med andre grønne planter. Lag flotte kombinasjoner på gulvet, i vinduskarmen eller på sidebordet med planter som har store, spraglete eller rødlige blader, for eksempel calathea, vindusblad og paraplyplante. Bruk potter med ulik struktur og uttrykk for å skape et livlig stilleben.

  • Plassering
    Stuegranen trives godt med masse lys. Et innglasset, frostfritt uterom er det optimale. Unngå direkte sollys og plassering nær varmekilder. Om sommeren kan du til og med flytte stuegranen ut og pynte opp på skyggefulle deler av balkongen eller verandaen. Med vekstlys, som for eksempel Plantasjens stilige bordlamper, kan stuegranen plasseres på litt mørkere steder i hjemmet. 

  • Vanning
    Stuegranen vil ha mest vann om sommeren. Da skal jorden holdes lett fuktig hele tiden. Om vinteren kan du være mer sparsom med vanningen, spesielt hvis stuegranen er plassert på et kjølig sted. For mye vann eller for varm plassering kan gjøre at stuegranen mister barnåler. Planten holder seg sunnere hvis den får en runde i dusjen av og til.

  • Næring
    Tilsett en halv dose plantenæring i vannet en gang i uken fra våren og til litt utpå høsten så får stuegranen din den næringen den trenger for å utvikle seg best mulig.

Omplanting av stuegran

Når granen har vokst noen desimeter, er det en god idé å plante den om i en større potte så røttene får mer plass og granen står stødigere. Bruk Plantasjens blomsterjord og en plantekrukke i plast eller terrakotta. Velg en krukke som er ca 1 dm videre enn den gamle. Vann godt slik at jorden er gjennomfuktet etter omplantingen.

Stuegran til jul

Stuegranen er et fint interiørinnslag året rundt, men i julen passer den ekstra godt sammen med julens blomster, mose og andre bartrær. Med en lysslynge og noen fjærlette dekorasjoner skaper du et moderne juletre.

Eller kanskje barna ønsker seg et juletre på rommet sitt? Da passer denne svært godt med sine myke barnåler.

Se vårt utvalg av stuegran

Flere tips og råd

Du er her:


Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen