Calliope (premiumpelargonia) – fakta og råd om stell

Pelargoniaer har vært en klassiker siden det forrige århundreskiftet. De slutter aldri å begeistre og er for mange synonymt med sommer. Nå har vi utviklet en helt ny type pelargoniaer, som har fått navnet Calliope. Disse er mer hardføre, vokser raskere og har enda flere blomster enn andre pelargoniasorter.

Calliope (premiumpelargonia) – fakta og råd om stell

Lettstelt, vakker og hurtigvoksende

Nå finnes det en ny, lettstelt og fargeglad variant av pelargonia til å innrede sommerens uterom med. Calliope er en premiumpelargonia utviklet av Plantasjen i samarbeid med Syngenta Flowers, og er en krysning mellom hage- og hengepelargonia. Denne foredlingen har resultert i en hardfør og enkel plante, som samtidig får mange blomster i intense farger.

I mange spennende farger

Calliope tåler både øsende regn og stekende sol, og motstår dessuten tørke bedre enn andre pelargoniaer. Den er hurtigvoksende, men har fortsatt sjarmen til den klassiske pelargoniaen. Calliope-varianten kan kjøpes både i skål og i vanlig potte, og lanseres i mange ulike farger.

 • Rød og ildrød
 • Rosa og mørkerosa
 • Oransje
 • Lilla
 • Hvit
 • White splash

Fyldig og selvrensende superpelargonia

Calliope-pelargoniaene har en bred og lett hengende vekst. De vil ha rikelig med plass i potten, balkongkassen, ampelen eller bedet. Bruk gjerne pelargoniajord og la planten tørke ut mellom hver vanning. Pelargoniaer kan formeres ved å ta stiklinger som settes direkte i jorden.

Calliope-pelargoniaene er selvrensende, og du trenger ikke å klippe av visne blomster – de faller av når de har blomstret ferdig.

Pelargoniaer er sommerens favoritter

I liket med andre pelargoniaer er Calliope lettstelte solelskere som holder seg blomstrende og vakre hele sommeren. De kan samplantes og trives både høyt og lavt på terrasser og balkonger, gjerne i direkte sollys. Duften deres tiltrekker seg sommerfugler og humler samt andre pollinatorer som bidrar til mangfold og liv i hagen.

 • Trives i sol til halvskygge
 • Tåler lett uttørking
 • Vil ha veldrenert, næringsrik jord
 • Rik blomstring hele sommeren
 • Når vinteren nærmer seg, kan pelargoniaene overvintre inne på et svalt og frostfritt sted. Beskjæres og pottes om om våren, når faren for frost er over.

Les mer

Pelargonia– slik lykkes du >>
Jord skole >>

Du er her:


Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen