Guide til høytrykkspyler

Guide til høytrykkspyler

Terrasse, gjerde, fasade og hagemøbler; det eneste du trenger er en god høytrykkspyler! Vi guider deg steg for steg.

Det eneste du trenger er en god høytrykkspyler

Våren har endelig ankommet; solen skinner, termometrene viser rødt og det er endelig på tide å ta frem utemøblene! Men før du kan nyte er det tid for den store vårrengjøringen - for finnes det noe deiligere enn å kunne sette seg ut i solen og nyte varmen i rene omgivelser?

Det eneste du trenger for å sette i gang er en god høytrykkspyler som kan brukes til de fleste overflater som trenger et lite bad etter vinterens mange måneder. Med en Kärcher høytrykkspyler blir jobben lettere og mer effektiv takket være dens mange muligheter og tilleggsdeler. Usikker på hva den kan brukes til?

Fasade

Å vaske selve fasaden vil være noe av det første du gjør - for ja, også den trenger en vask etter en lang vinter. For de fleste vil det å skulle vaske hele fasaden bli sett på som noe tungt og tidkrevende. Men det må det faktisk ikke være. Med en god høytrykkspyler og de riktige tilleggene er fasaden vasket på 1-2-3. Gå for en av Kärcher sine K 5 Compact modeller - eller kanskje til og med en K7 dersom huset ditt er ekstra krevende - og du kan være sikker på at både selve fasaden, vinduer, lameller og utendørs persienner vil være så gode som nye, uten at du trenger å miste hele dagen i vasking.

Slik gjør du: Påfør vaskemiddel nedenfra og opp, la virke. Bruk høytrykkspyleren til å skylle av såpen, ovenfra og ned, men pass på å justerer trykket. For høyt trykk kan føre til at vann blir liggende under fasadebordene og gi god grobunn for råte.

Terrasse

Alle som har terrasse vet hvor vanskelig det er å få den ren med hageslangen. En høytrykksspyler, gjerne med terrassevasker, derimot har mye større rengjøringskraft, og gjør at du kan rengjøre terrassen både effektivt og sikkert. En terrassevasker er et must for effektiv og skånsom rengjøring av terrasse enkelt og greit fordi den kan ta større flater grundigere og mer skånsomt uten vannsprut. For ikke å glemme at det faktisk er dobbelt så raskt som med vanlig høytrykkslanse/strålerør. Går du for en terrassevasker med håndtak - som for eksempel Kärchers T-Racer terrassevaskere - er den også super å bruke på vertikale flater som for eksempel garasjeporten.

Slik gjør du: Legg på kjemi, og la den virke. Vask deretter med terrassevasker og skyll til slutt for å få vekk rester.

Gjerde

Gjerder bør først og fremst vaskes med vaskemiddel som som fjerner skitt og smuss. Dersom du har malte tregjerder må du sørge for at du bruker et vaskemiddel som ikke skader malingen, men som samtidig fjerner skitt og svertesopp. Bruk gjerne et munnstykke og Kärcher rengjøringsmiddel for tre. Vaskemiddelet inneholder pleiende komponenter som forebygger gjenvekst.

Slik gjør du: Legg på kjemi og la virke. Bruk deretter høytrykkspyleren, gjerne med munnstykke, til å skylle av såpen. Vær forsiktig med trykket, slik at du ikke skader malingen.

Rør og takrenner

Fjorårets løv har sikkert klart å snike seg ned i takrenna eller i et rør utvendig i løpet av vinteren. Og ligger det der fremdeles - noe det sikkert gjør - og du ikke gjør noe med det, vil det om en liten stund tette takrennene dine. Med en høytrykkspyler med et rørrengjøringssett er problemet løst. Investerer du i et rengjøringssett til takrenner og rør fra Kärcher er det lite du selv trenger å gjøre. Fire høytrykksdyser som spruter bakover, driver slangen fremover i røret og fjerner blokkeringen. En markeringsring på slangen indikerer kontinuerlig fremdriften inne i røret. Med andre ord trenger du nesten bare å stå å se på mens settet gjør jobben sin.

Hagemøbler

Og sist, men ikke minst; når huset er vasket og omgivelsene er vasket står hagemøblene for tur før de er klare for vårens og sommerens grillfester. For luftforurensning og værslitasje kan nemlig gi skjemmende skjolder og flekker på hagemøblene dine. Men også dette kan enkelt løses med en og samme høytrykksspyler som du har brukt på resten av huset. Gå for Kärchers vaskebørste kombinert med et Kärcher rengjøringsmiddelved sterk tilsmussing. Men pass på at møblene tåler vaskemiddelet! Er du usikker, test på et lite synlig område før du smører inn hele møbelet. Avhengig av materialet kan du også bruke en Vario Power dyse med forskjellige trykkinnstillinger, som gjør det lettere å tilpasset trykket til materialet.

Slik gjør du: Legg på passende rengjøringsmiddel. Spyl deretter med munnstykke og passende trykk. Skyll av.

Les mer

Våropprydding: klargjør hagen for nye prosjekter >>
Hagemøbler – vår og sommer i hagen >>

Krankobling 2-veis Gardena

Grå

379,-
Les mer

Tilkoblingssett 1/2" Gardena

Lengde 150 cm, Oransje

299,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen