Slik vasker du med høytrykksspyler

Terrasse, gjerde, fasade og hagemøbler; det eneste du trenger er en god høytrykkspyler! Vi guider deg steg for steg.

Slik vasker du med høytrykksspyler

Våren har endelig ankommet; solen skinner, termometrene viser rødt og det er endelig på tide å ta frem utemøblene! Men før du kan nyte er det tid for den store vårrengjøringen. Det eneste du trenger for å sette i gang er en god høytrykkspyler. Under går vi igjennom hva du kan vaske med høytrykksspyleren og hvordan du bør gå fram.

Vaske fasaden med høytrykksspyler

Å vaske selve fasaden vil være noe av det første du gjør - for ja, også den trenger en vask etter en lang vinter. For de fleste vil det å skulle vaske hele fasaden bli sett på som noe tungt og tidkrevende. Men det må det faktisk ikke være. Med en god høytrykkspyler får du jobben gjort på null komme niks.

Bare husk på å ha lavt trykk på, slik at faseden, vinduene og ytterdøren blir rene uten at de får skader. For høyt trykk kan føre til at vann blir liggende under fasadebordene og gi god grobunn for råte.

Slik gjør du det:

 • Påfør vaskemiddel nedenfra og opp, la virke.
 • Glem ikke å justere trykket, slik at det du skyller av smusset i stedet for å spyle det bort med en hard stråle – med riktig vaskemiddel blir det fortsatt rent. Så gjerne en meter eller mer unna fasaden. 
 • Bruk høytrykkspyleren til å skylle av såpen, ovenfra og ned.

Vaske terrassen med høytrykksspyler

Mange høytrykksspylere selger i en pakke med flere typer tilbehør. En terrassevasker er et eksempel på en slikt tilbehør, det er et bredt munnstykke som er konstruert for å rengjøre terrassen effektivt. Dette gir et betydelig bedre resultat enn du får ved å bare bruke hageslangen. Noen modeller har også en sentrert vannstråle som spyler bort smuss som har satt seg fast mellom terrassebordene. 

Om det ikke fulgte med en terrassevasker sammen med høytrykksspyleren din, kan du vanligvis få kjøpt en som passer til den. Om du velger en terrassevasker med håndtak, fungerer den også godt til vertikale flater – for eksempel garasjeporten.

Slik gjør du det:

 • Legg på vaskemiddel og la det virke.
 • Vask deretter med terrassevaskeren og skyll av til slutt.

Vaske gjerdet med høytrykksspyler

Dersom du har malte tregjerder må du sørge for at du bruker et vaskemiddel som ikke skader malingen, men som samtidig fjerner skitt og svertesopp. Bruk et rengjøringsmiddel for tre som inneholder pleiende komponenter som forebygger mugg.

Slik gjør du det:

 • Legg på vaskemiddel og la det virke.
 • Sjekk at du har passe trykk, slik at du ikke skader fargen.
 • Bruk høytrykksspyleren for å skylle bort vaskemiddelet. 

Vaske rør og takrenner med høytrykksspyler

Fjorårets løv har sikkert klart å snike seg ned i takrenna eller i et rør utvendig i løpet av vinteren. Og ligger det der fremdeles og du ikke gjør noe med det, vil det om en liten stund tette takrennene dine. Med en høytrykkspyler med et rørrengjøringssett er problemet løst. 

Vaske hagemøbler med høytrykksspyler

Når huset er vasket og omgivelsene er vasket står hagemøblene for tur. Luftforurensning og værslitasje kan nemlig gi skjemmende skjolder og flekker på hagemøblene dine. Men også dette kan enkelt løses med en og samme høytrykksspyler som du har brukt på resten av huset. 

Er det mye smuss? Bruk en vaskebørste i kombinasjon med et mildt rengjøringsmiddel. Men vær forsiktig, slik at såpen ikke ødelegger møblene. Les deg opp om dine hagemøbler før du går i gang, slik at du vet hva slags rengjøringsmiddel som passer. Test gjerne også på et lite synlig område før du bruker det på resten av møblene. 

Slik gjør du det:

 • Legg på passende rengjøringsmiddel.
 • Spyl deretter med munnstykke og passende trykk.
 • Skyll av.

Flere tips og råd

Du er her:


Høytrykkspyler K3

1799,-
Les mer

Terrassevask Kärcher

4 L

229,-
Les mer

Høytrykkspyler Kärcher K5 Premium Power Control AntiTwist Flex

4999,-
Les mer

Høytrykksspyler K 4 Power Control Home Flex Wood Kärcher

3999,-
Les mer
Høytrykkspyler K7 Power Kärcher
Nyhet

Høytrykkspyler K7 Power Kärcher

5999,-
Les mer

T 7 Plus Terrassevasker Kärcher

1499,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen