Våropprydding i hagen

Så snart vinteren slipper taket om plantene er det på tide med våropprydding for å gjøre plass til nye skudd og vårens planter. Nyt lyset og fuglesangen samtidig som du får dagens dose av frisk luft og trim.

Våropprydding i hagen

Gjør det vårfint etter vinteren

 • Vårfin uteplass
  Både balkong og terrasse kan på våren ha behov for en omgang med feiekosten. Tøm pottene for visne planter og frisk opp med nye og herlige vårblomster som stemorsblomster, påskeliljer og perlehyasinter. For å få litt volum og størrelse i pottene er buksbomkuler og piletrær fine sammen med vårens blomster. Tørk av utemøblene eller kjøp vårens lekre nyheter. Med puter og pledd blir det mer stilrent, og det er også deilig å ha på kjølige kvelder.
   
 • Rens i bedet
  Rydd vekk løv og klipp bort gamle planterester. Det kan allerede ha begynt å komme litt ugress, så en tidlig opprensing gjør det lettere å hanskes med ugress senere i sesongen. Forbedre jorden med kugjødsel og gjødsle med hagegjødsel.
   
 • Gressplenen på våren
  Gressplenen kan se litt trist ut tidlig på våren, men med litt næring og stell blir den snart grønn og fin igjen. Mosen vokser i lavere temperaturer enn gresset, så derfor har den litt forsprang. Ved å rake plenen med en jernrive får gressrøttene luft og mer kraft til å ta opp kampen mot mosen. Gjødsle plenen med hønsegjødsel eller annen gressgjødsel, disse inneholder alle mye nitrogen som gjør plenen grønn og livskraftig.
   
 • Beskjæring av trær og busker
  Trær og busker kan beskjæres tidlig på våren, men når de begynner å få knopper og bli grønne er det best å la dem være. Skadde eller visne grener kan klippes bort. Busker som blomstrer tidlig på sesongen beskjæres med fordel etter blomstring. Klipp eller sag bort gamle grener for å friske opp. Gjødsle og forbedre jorden rundt stammer og grener. Sørg for å rense bort ugress og gress nærmest roten så planten får kraft til å utvikles. Bruk hagegjødsel som gir planten alle næringsstoffer den trenger.
   
 • Rens bort alt gammelt, men la noe være igjen
  Rens bort gamle planterester og løv og hjelp plantene våkne til liv etter vinterhvilen. Med en god hekksaks og annet verktøy er det lett å gjøre det vårfint i hagen og på uteplassen. Litt løv og planterester kan med fordel ligge igjen mellom busker og stauder. Dette råtner og gir jorden næring og struktur. Samle alt du har ryddet i en kurv eller trillebår, og gjør gjerne en liten sortering før du legger det i komposten slik at forråtnelsesprosessen går raskere.

Les mer 

Vårblomster i potte - slik lykkes du >>
Alt om hageredskap >>

Du er her:

Temaer:

Kost med byttbart kostehode Fiskars

Lengde 169 cm

379,-
Les mer

Løvkurv

45 L, Svart

149,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen