Drenering og luftig jord – med lecakuler

Hvordan skaper du et godt miljø for potteplantene dine med hensyn til jordtetthet og drenering? En enkel måte å hindre at jorden blir for tett og våt på, er å bruke lecakuler. Lecakulene gir også jorden stabilitet og kan brukes både av praktiske og dekorative hensyn. Les mer om hvordan du kan bruke lecakuler hjemme!

Drenering og luftig jord – med lecakuler

Lecakuler – som drenering, jordforbedring og ekstra vannmagasin

Lecakuler er små kuler av brent leire som gjør jorden til potteplantene dine porøs og stabil – samtidig som de bidrar til å skape balanse mellom luft og vann. Materialet har lenge blitt brukt som jordforbedring i stor skala, ettersom det reduserer setninger og hindrer at jorden synker sammen. I tillegg drenerer det jorden for overflødig vann og fungerer som et ekstra vannmagasin ved tørke. Perfekt for potteplanter.

LecakulerFordeler med lecakuler

  • Gjør jorden stabil og luftig.
  • Drenerer jorden for vann.
  • Skaper et ekstra vannmagasin i bunnen.
  • Demper fordamping av vann på jordoverflaten.
  • Dekorative i potter og krukker.

Lecakuler som drenering og vannmagasin

For mye vann i jorden skader planten og kan avhjelpes gjennom riktig type drenering. Først og fremst må potten ha ett eller flere dreneringshull i bunnen der vann kan renne ut. I tillegg er det bra å legge et lag med lecakuler i bunnen for å lede vekk overskuddsvann. Leca fungerer også som er ekstra vannmagasin for røttene i tørkeperioder.

Tips: Et tykt lag leca i bunnen redder blomstene fra overvanning – og fungerer som et ekstra vannhull for røttene ved tørke.

Brente leirkuler for redusert fordamping – og dekorasjon

I tillegg til å redde planter fra å «drukne» gjennom sin evne til å drenere, stabilisere og tilføre oksygen til jorden kan lecakuler også brukes for å redusere fordampingen av vann på jordoverflaten. Dermed holder fuktigheten seg lenger i jorden – samtidig som det er dekorativt.

Ting å tenke på ved ompotting

  1. Når du potter om planter, er det smart å velge potter eller krukker med tilstrekkelig stort volum. Det gjør at du ikke trenger å vanne så ofte og at rotsystemet får anledning til å utvikle seg ordentlig.
  2. Med dreneringshull i bunnen og lecakuler blir dreneringen bedre, og jorden blir porøs og luftig slik at planten trives godt. Også potteskår er bra å blande i bunnen.
  3. Husk å velge jord av høy kvalitet samtidig som du vanner regelmessig med næring, ikke minst i sommerhalvåret.

Les mer

Se alle lecakuler >>
Velg best mulig jord til dine planter >>
Gjødselskole >>


Temaer:

Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen