Innred med blomstrende planter innendørs

Blomstrende planter har begynt å bli trendy igjen, og det med god grunn. Blomstrende planter fargelegger hjemmet og gjør det mer livlig.

Innred med blomstrende planter innendørs

Grønne planter har lenge være en interiørfavoritt – gjerne planter av den lettstelte sorten med store, grønne blader. Planter med blomster har muligens vært vanskeligere å stelle og holde fine, og fremfor alt – å vedlikeholde blomstringen på. Dette har gjort at mange ikke tør å ha blomstrende planter som hortensia, gardenia eller alpefiol innendørs. Disse blomstene er ikke bare slående vakre, de er også lettstelte. Alt du trenger er bittelitt grunnleggende kunnskap om dem. 

Slik lykkes du med de vanligste blomstrende potteplantene

Enkelte blomster liker å ha det lyst uten å stå i direkte sol, og krever mye vann. Andre trives best i halvskygge og foretrekker at jorden tørker ut før de vannes på nytt.

 • Hortensia
  En blomst som fås i mange flotte farger, og som tåler mer lys enn mange andre planter. Samtidig foretrekker denne blomstrende planten filtrert lys og ikke direkte sol. Jorden bør holdes jevnt fuktig – vann derfor ofte og rikelig, avhengig av temperatur. Gjødsle to ganger i måneden i sommerhalvåret.
   
 • Flamingoblomst
  En elegant plante med lang blomstringstid. Bør ikke tørke ut, og jorden må holdes jevnt fuktig. Plasseres lyst , men helst ikke i full sol. Planten setter pris på at du dusjer bladene med jevne mellomrom og gjødsler én gang i måneden fra vår til høst.
   
 • Gardenia
  En velduftende, hvitblomstret plante med blanke blader. Plantes om på våren og vil da ha kalkfattig jord. Plasseres lyst i et vindu, men bør beskyttes mot direkte sol. Hold jorden jevnt fuktig. Gjødsle med kalkfattig næring i små doser i sommerhalvåret.
   
 • Hawaiirose
  En lyselskende plante med store og vakre blomster i ulike farger. Planten kan leve lenge om den stelles riktig, og da er sol, næring og moderate mengder vann viktig. Plasseres lyst, men ikke i direkte sollys.
   
 • Alpefiol
  En klassisk og blomstrende plante som trives på svale, lyse steder. Blomstene er hjerteformede og finnes i flere ulike farger. Foretrekker å tørke ut mellom hver vanning. En leirkrukke kan redusere risikoen for overvanning ettersom jorden tørker raskere i en slik potte. Vann fra skål og fjern visne blomster ved behov.

Tips til stell av blomstrende planter

For å få blomstrende planter til å trives, kreves stort sett samme behandling som grønne planter får. Det handler i bunn og grunn bare om å ha kunnskap om den enkelte plantens preferanser når det kommer til jord, plassering, vanning og næring.

Flere tips og rådFlamingoblomst

Høyde 45 cm, Rød

199,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen