Juleblomster, hygge og gløggparty

Juleblomster, hygge og gløggparty

Skap julestemning hjemme med for eksempel gløggparty med venner, eller kos og hygge med familien.

Få den riktige julefølelsen

Før advent og jul dekorerer vi hjemmene våre ekstra mye for å skape stemning og julefred. Vi lyser opp rom og vinduer med stjerner og adventsstaker. Vi setter ut nisser i hver krik og krok, og ikke minst bruker vi blomster og bar for å få den riktige julefølelsen. Våre ønsker om tradisjoner og farger er sannsynlig vis en av grunnene til at de «gamle» juleblomstene fortsatt er aktuelle.

Populære juleblomster

Julebegonia er den som har vært med lengst, allerede på 1920-tallet var den populær. Også hyasint, amaryllis og julestjerne som er våre topp tre av populære juleblomster har vært med lenge. Nye sorter og farger kommer til og byttes ut for å henge med på trender og utvikling, samtidig som de forblir de mest tradisjonelle juleblomster vi har.

Lysende velkommen i gangen

Kvister i en stor krukke i gangen med en lysslynge og små sløyfer i rødt og hvitt hilser både deg og dine venner velkommen inn i varmen. Husk og fylle på vann innimellom, da holder kvistene seg hele julen.

Dufter av jul fra kjøkkenet

Lag julestemning på kjøkkenet med en fin, lysende stjerne i vinduet. Plasser to høye krukker med amaryllis i vinduskarmen, legg grønn mose rundt løken og dekorer med et par skiver tørket appelsin og kanelstenger.

Julegruppe til spisebordet

En lav oppsats på spisebordet blir fint og fremhever blomstene litt ekstra. Velg et fat eller en lav skål, nytt eller gammelt og fyll med jord. Sett ned tre hvite hyasintløk sammen med en liten plante med røde bær, dekk jorden med mose og dekorer med små epler. Spray mosen med litt vann innimellom, så holder den seg grønn og fin. For å forsterke julefølelsen kan du legge ut granbar som en løper på bordet. Sett ut mange t-lys holdere rundt oppsatsen, så er julestemningen et faktum.  Hold alltid øye med levende lys.

En vakker bukett til stuen

Sammen med adventsstaker eller stjerner kan du i stuen satse på en mer dristig bukett som garantert vil tiltrekke seg oppmerksomhet. Bland for eksempel snitthyasint, tulipaner, ranunkel, eukalyptus og skimmia i rosa, mørkrød og grå toner. Legg blomstenes stilker i en spiral, og bind de sammen. Eller kjøp en ferdig bukett og plasser den i en tøff vase. Husk og fylle på nytt friskt vann med noen dagers mellomrom, så holder blomstene seg lengre. Plasser ut noen høye vaser og lykter med kubbelys rundt i rommet for litt ekstra julehygge.

En duftende kvist på badet

En blomsterkvist og levende lys på badet, det gir en følelse av ekstra luksus. Velg for eksempel en rose, hyasint eller tulipan og plasser i en høy smal vase. Et lys med julens dufter sprer følelsen av velvære. 

Et blikkfang ved inngangen og på terrassen

Ute er det mørkt og kaldt, men med noen lysslynger og lykter blir følelsen varmere. Vikle en lysslynge rundt rekkverket sammen med granbar. Pynt et tre med julelys, plant noen juleroser i en kurv pakket inn i mose og granbar. En stor flott krans på døren ønsker velkommen.

Les mer

Ramme inn entréen med ulike sorter barrvekster >>
Adventspynt med planter >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc