Dette bør du tenke på når du skal velge terrassevarmer

Med en terrassevarmer kan du bruke uteplassen din fra tidlig på våren til langt ut på høsten – uten å fryse.

Dette bør du tenke på når du skal velge terrassevarmer

For deg som elsker å være ute på balkongen eller terrassen er en terrassevarmer en god investering. Den varmer opp uteplassen og kan forlenge sesongen med 2–4 måneder hvert år, avhengig av hvor isolert uteplassen er. 

Gass eller elektrisistet?

Terrassevarmere er drevet av enten gass eller elektrisitet. 

Infrarøde varmeovner drives av elektrisitet og er smarte på avgrensede områder, som på balkonger, i vinterhager eller på uteplasser med 2 til 3 vegger som gir le for vinden. Denne typen terrassevarmere varmer opp kroppene som treffes av de infrarøde strålene, og sløser altså ikke bort energi på å varme opp luften rundt – en direktevarme, rett og slett. Den infrarøde varmeovnen sender ut elektromagnetiske stråler, akkurat som solen, og varmen du får fra denne typen terrassevarmere kan derfor minne om en fin sommerdag.

Gassvarmere passer godt på større åpne plasser, for eksempel på en steinlagt uteplass eller på en stor, åpen og luftig terrasse. 

I denne artikkelen vil vi fokusere på infrarøde terrassevarmere. 

Hvordan velge infrarød terrassevarmer?

Når du skal kjøpe terrassevarmer, er det selvsagt viktig at den du velger dekker behovet du har. Under ser du tips til hva du bør tenke over før du bestemmer deg. 

Hvor mange skal den varme?

Tenk på hvor mange mennesker som skal få varme fra terrassevarmeren. Er det én eller flere. Jo flere dere er, jo viktigere blir både spredningsvinkelen og styrken. 

Plassering

Tenk gjennom hvor du skal plassere terrassevarmeren. Skal den for eksempel

  • henges opp over bordet (se etter en pendelmodell eller varmelampe)
  • festes på en vegg og rettes ned over et spisebord (se etter en veggmontert terrassevarmer)
  • stilles på gulvet (se etter gulvstående modeller)
    • De mindre variantene fungerer godt når man sitter ned og vil få varme rett forfra.
    • De større kan variantene på stolpe kan være opptil et par meter høye og varmer ovenfra.

Styrke

Effekten (watt-styrken) gir en god indikasjon på hvor høy ytelsen er, altså hvor mye varme terrassevarmeren gir deg. Om du er usikker på hvilken du skal velge, kan det være lurt å se på en med flere styrkeinnstilinger. 

Men her gjelder det å holde tungen rett i munnen, for infrarøde terrassevarmere kan også ha ulike bølgelengder med stråling. De fleste bruker i dag kortbølget stråling. En kortbølget infrarød varmeovn varmer veldig kraftig, men først og fremst i direkte nærhet til ovnen – derfor passer disse aller best på mindre områder. De langbølgede infrarøde strålene har lengre bølgelende og kortere frekvens, slik at de trenger dypere inn i objekter og overflater, noe som gir god spredning av varmen. Disse er imidlertid ikke like energieffektive som de korbølgede. I tillegg finnes det noe midt imellom, såkalt mellombølget infrarød stråling. 

Mange moderne terrassevarmere er kortbølgede, og det er i hovedsak to grunner til dette; de fleste av oss varmer kun opp mindre områder, og dessuten er de mye mer energieffektive enn de med lengre bølgelengder. 

Terrassevarmere fra Plantasjen – hvilken skal jeg velge?

   
Terrassevarmer Henrik

Prisgunstig, plasseffektiv og lettanvendelig vegghengende terrassevarmer med infravarme som styres via fjernkontroll som passer like fint på balkongen, terrassen og i drivhuset.

Terrassevarmer Wilhelm
En av våre bedre hengende terrassevarmere med infravarme som forlenger sommerkveldene. Infravarmen kontrolleres med app via Bluetooth. Smarte funksjoner som ULG varmerør og automatisk avslåingstimer.

Terrassevarmer Napoleon
En av våre beste hengende terrassevarmere med infravarme, LED-lamper og høyttaler som styres med app eller fjernkontroll. Multifunksjonell terrassevarmer til balkongen, terrassen og drivhuset.

Terrassevarmere Kian
Lettanvendelig, prisvennlig og god terrassevarmer med infravarme som får plass så og si overalt. Plasseffektiv og flyttbar terrassevarmer til balkongen, terrassen og drivhuset.

Terrassevarmere Martinius
Prisgunstig, stående terrassevarmer med infravarme i moderne, smalt design som får plass selv på den minste balkongen. Terrassevarmeren er 105 cm høy og gir god varme på kalde sommerkvelder.

Terrassevarmere Emil
En av våre beste terrassevarmere med infravarme, høyttaler, LED-lamper, app-kontroll og touchskjerm. Plasseffektiv stående terrassevarmer som skaper stemning med favorittmusikken i takt med LED-lysene.

Se alle våre terrassevarmere

    
Hvor mye koster det å varme opp uterommet med en infrarød terrassevarmer?

Hvor mye det koster å varme opp uteplassen avhenger av en rekke faktorer, for eksempel hvor kraftig terrassevarmeren er og – ikke minst – hva strømprisen ligger på. 

Som et eksempel kan vi ta en terrassevarmer på 1500 watt. La oss si at den brukes i én time, og at strømprisen ligger på 2 kroner per kilowattime. Kostnaden for å bruke varmeren i én time vil da være på 3 kroner. 

Beregning: 1,5kW*2 kr/kWh = 3 kroner

Bruker du terrassevarmeren i to timer hver lørdag og søndag i fire uker, tilsvarer det i overkant av 48 kroner. Ikke så ille, med andre ord, så vi kan varmt anbefale å forlenge utesesongen i begge ender med en god terrassevarmer. 

Se alle våre terrassevarmere

Flere tips og rådTerrassevarmer Kian

Svart

3999,-
Les mer

Terrassevarmer Martinius

Lengde 89 cm, Svart

3499,-
Les mer

Terrassevarmer Henrik

Lengde 43 cm, Sølv

1999,-
Les mer

Terrassevarmer WIlhelm

Lengde 55,5 cm, Sølv

3999,-
Les mer

Terrassevarmer Napoleon

Lengde 73.5 cm, Grå

3999,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen