Kom i gang med hydroponisk dyrking

Å dyrke hydroponisk betyr at du dyrker uten jord. I stedet benytter du deg av vann og næring som tilføres plantene. Det er en enkel måte å få grønnsaker og planter på kort tid, og hvem som helst kan få det til. Kom i gang med dine egne avlinger, krydder og urter – året rundt!

Kom i gang med hydroponisk dyrking

Hva er hydroponisk dyrking?

Dyrkingen av plantene skjer i oksygenrikt vann i stedet for i jord. Plantene får kontinuerlig en næringsvæske som, avhengig av hydrosystem, tilsettes manuelt eller automatisk ved hjelp av slanger og pumpe. Plantenes rotsystem er i stadig kontakt med vannet og næringen, noe som gjør at de ikke trenger å søke etter det på samme måte som i jord. Det gjør at plantene er plassbesparende og vokser seg større på kortere tid.

Dyrking innen- og utendørs

Du kan dyrke planter med hydrosystem både inne og ute. Vær allikevel bevisst på at utendørs-planter bare kan vokse i varmere vær. Dog kan du ta inn plantene når kulden begynner å snike seg på.

Et smart system for hjemmedyrkeren

Hydroponisk dyrking er perfekt for deg som liker å dyrke dine egne planter – på balkongen eller som et tilskudd i grønnsakhagen. Den store fordelen er at det bare kreves noen minutter for å komme i gang, og at du ikke trenger å ha noen tidligere erfaring. Det er altså et perfekt system for den som ikke har grønne fingre!

 1. Stor innhøsting raskt. Når du dyrker hydroponisk, vokser plantene raskere og bærer frukt i løpet av få uker. Innhøstingen blir generøs, selv om du har liten plass.
 2. Dyrk ulike planter i samme omgang. Vil du ha variasjon og dyrke ulike typer grønnsaker og krydderplanter, kan du gjøre det i samme omgang – uten separate bokser
 3. Slipp jordsøl innendørs. Ettersom hydroponisk dyrking ikke krever noe jord, slipper du å håndtere jord og søl innendørs eller på uteplassen.
 4. Kompletter grønnsakhagen din. Dyrk hydroponisk når du ikke har plass i grønnsakhagen eller når det går mot høst.

Dyrkingskasse med startpakke – den enkle måten!

Det beste tipset for deg som vil komme i gang med hydroponisk dyrking er å kjøpe en ferdig dyrkingskasse med tilhørende planteplugger og pluggholdere, en pakke hvor du selv tilsetter frø og den inkluderte planteernæringen. Sett esken lyst i et vindu eller utendørs. Ved behov kan du kjøpe plantebelysning, noe som er spesielt bra i de mørkere årstidene.

Når dyrkingskassen er på plass, du har fylt på vann og har fulgt resten av instruksjonene nøye, kan du med god samvittighet overlate boksen til sin egne skjebne og følge med på utviklingen av plantene. Her trenger du ikke løpe fram og tilbake med vannkannen i tide og utide. Hydroponisk dyrking går mer eller mindre av seg selv.

Egnede planter for hydrosystemer

Du kan dyrke mange ulike typer planter med hydroponisk dyrking. Det er allikevel enighet om at grønne bladplanter og krydderplanter egner seg aller best. Her er noen eksempler på lettgrodde vekster i et hydroponisk dyrkingssystem.

 • Salat
   
 • Bladbete
   
 • Kål
   
 • Tomater
   
 • Chilifrukter
   
 • Basilikum
   
 • Persille

Du kan også gro visse blomster, som stemorsblomster og pelargonier, selv om de fleste foretrekker å plante spiselige planter.

Den nye dyrkingsmåten

Oppdag fordelene og hvor enkelt det er med hydroponisk dyrking. Hos oss kan du kjøpe startpakken Harvy med eske og tilbehør. Så egendyrkede grønnsaker og planter akkurat når det passer deg. Hydroponisk dyrking er dessuten bedre fra et miljømessig synspunkt og krever ikke farlig gjødsel.

Les mer

Hydroponisk startpakke Harvy >>
Grønnsaksfrø >>
Plantelys gir frodighet året rundt >>
Gjødsel og plantenæring >>

Du er her:


Hydroponisk dyrking - Harvy-startpakke

Lengde 79 cm, Hvit

799,-
Les mer

Hydroponisk planteplugg uten frø.

6 pk

4990
Les mer

Hydroponisk planteplugg basilikum

6 pk

7490
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen