Tulipanløker

Tulipanløk gir en fargerik start på våren. Utvalget vårt er nøye utvalgt slik at du kan fylle bedene med fargerike tulipaner år etter år. 


Tulipanløk er grunnlaget for en av vårens mest ikoniske blomster, tulipanen. Disse løkene plantes om høsten, ligger i dvale om vinteren og begynner å vokse så snart jordtemperaturen stiger igjen.


Tulipaner finnes i et bredt spekter av farger og former, noe som gjør dem til populære valg i hagens travle blomsterbed, men også som snittblomster. De er stauder, noe som betyr at de kommer tilbake år etter år. Men levetiden kan variere avhengig av sorten og vekstforholdene. Noen sorter, som 'Apeldoorn' og 'Queen of Night', er spesielt langlivede og kan blomstre i mange år hvis de får riktig stell.


Du kan kjøpe tulipanløk sortert etter sort eller i en blanding. Å kjøpe tulipanløk i løsvekt er en effektiv måte å raskt skape en massiv fargeeksplosjon i hagen på. Med en blanding av ulike sorter kan du skape et dynamisk og variert blomsterflor. Bland for eksempel hvite, røde, gule og rosa tulipaner for å blåse nytt liv i hagen etter vinterferien.


Tulipaner er vårblomstrende pærer og bør derfor plantes om høsten, før bakken fryser. De trenger en periode med kulde for å utvikle blomstene sine. Vårt beste råd for å lykkes med tulipanløk er å plante dem i riktig dybde og i riktig jord. De bør plantes i en dybde som er tre ganger høyden på løken. Jorden bør være godt drenert for å hindre at løkene råtner. Et godt tips er å legge et lag med grus eller sand i bunnen av plantehullet for å forbedre dreneringen.


Når tulipanene har blomstret ferdig, er det viktig å la bladene visne naturlig. Bladene produserer næringsstoffer til neste års blomstring. Hvis du klipper dem ned for tidlig, kan det føre til svakere løk og dårligere blomstring neste år.


Med riktig stell kan tulipanløk bli en varig og verdifull del av hagen. De er ikke bare vakre å se på, men bidrar også til den første vårfølelsen etter en lang og mørk vinter.


Vi håper disse tipsene vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av tulipanløkene dine. Hvis du vil ha mer detaljert informasjon, anbefaler vi at du leser våre stelletips for å få mest mulig ut av tulipanløkene og skape en blomstrende oase som gir deg glede år etter år.

Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen