Drivhus – alt du trenger å vite

La hobbygartneren i deg blomstre, og forleng sesongen med et praktisk drivhus. Dyrk egne, norske grønnsaker, eksotiske planter eller beskytt favorittplantene dine mot angrep. Med et drivhus er det større sjanse for at plantene dine trives og har det bra året rundt.

Drivhus – alt du trenger å vite

Å tre på seg hagehansker og stelle plantene er dessuten perfekt avkobling! En god ting er at Helsedirektoratet også mener du kan sette hagearbeidet på kontoen for daglig fysisk aktivitet. Alle trenger minst 30 minutter moderat aktivitet hver dag, og hagearbeid er på mange måter perfekt, sier Helsedirektoratet.

Riktig drivhus til ditt behov

Å ha eget drivhus er ikke bare praktisk med tanke på at du kan dyrke din egen mat og redusere matkostnadene (du kan fint dyrke både bær, frukt og grønnsaker selv). Det er også en fin hobby der du kan briljere med dine grønne fingre. Men hvilket drivhus skal du velge? Her får du noen tips!

Drivhus - lite eller stort

Har du balkong eller liten hage kan du skaffe deg et mindre drivhus eller minidrivhus. Disse har også lav energikostnad. Drivhus er spesielt nyttig dersom du ønsker å dyrke planter og blomster før du planter dem over i potter. Planter som er spesielt egnet i mindre drivhus er tomater, stiklinger og krydderurter.

Dersom du har en større hage og ønsker å dyrke mange og kanskje eksotiske planter – eller kanskje grønnsaker – kan du med fordel gå for et større drivhus. Her ligger alt til rette for innredning, som for eksempel automatisk vanningssystem til spesifikke planter, smarte oppbevaringsløsninger, ampler og automatisk ventilering.

Slik lykkes du med dyrking i drivhus

Du har kanskje drømt om eget drivhus i lang tid? Da er det på tide å realisere drømmen din. Begynn med å lære deg det grunnleggende om temperatur, vanning og korrekt plassering.

 • Plassering av drivhus. Hvor er det best å plassere et drivhus? En stor hage kan gjerne ha et større drivhus, noe som muliggjør bedre luftgjennomstrømning. Har du en mindre balkong bør du satse på et mindre drivhus.
   
 • Plassering av plantene. Plasser plantene dine på en egnet plass. Noen planter krever mer skygge, mens andre vil ha rikelig med sol – som for eksempel jordbær og tomater. Invester gjerne i solskjerming for å kunne gi plantene skygge ved behov.
   
 • Ha kontroll på temperaturen. Den ideelle temperaturen i et drivhus er 28–30 grader, ellers risikerer du at enkelte planter kan visne og dø. Ha alltid et termometer i drivhuset, slik at du har kontroll. Dette er spesielt viktig i sommermånedene.
   
 • Varmekilde. Beskytt planter som er ømfintlige for det skandinaviske vinterværet ved å sette en varmekilde inn i drivhuset. Du kan sette inn en varmluftsvifte i drivhuset og kanskje til og med en frostvakt for å være på den sikre siden.
   
 • Plantelys. Dersom drivhuset er plassert i et skyggefullt område, eller dersom enkelte planter trenger ekstra sol, kan du med fordel skaffe en plantelampe. Lampene gir også fin belysning dersom du tilbringer mye tid i drivhuset – for eksempel på kveldstid.

Riktig planlegging

Et drivhus er et sted for trivsel – både for deg og plantene dine. Tenk på hvor mange planter du ønsker å plante, slik at du har tilstrekkelig med oppbevaringsmuligheter og arbeidsflater. Har du tilstrekkelig med takhøyde for å kunne jobbe slik du ønsker?Trenger du elektrisitet eller vanntilførsel i drivhuset?

Still deg selv disse spørsmålene før du kjøper drivhuset – da slipper du uventede utgifter eller dobbeltarbeid. Lykke til!

Les mer

Dyrk i ditt eget drivhus >>
Dyrking av grønnsaker – slik lykkes du >>
Vitaminrike frukter og bær du kan dyrke selv >>

Du er her:

Temaer:

Minitomat
50%

Minitomat

Ø10,5 cm, Rød

4495 8990
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen