Gi terrassen nytt liv til sommeren

Gi terrassen nytt liv til sommeren

Når de lyse vår- og sommerkveldene lokker oss ut etter dagens jobb og skole, er det tid for å innrede terrassen for sommeren. Her vil vi ha plass til å nyte god mat, sommerens dufter, omgås med familie og venner samt dyrke vår egen mat.

Stor terrasse

På en stor terrasse kan du dele inn området i ulike rom som gjør den koseligere og mer funksjonell. Et flott sted å sitte, enten i komfortable sofaer eller ved et middagsbord, kan virke selvfølgelig, et utekjøkken sammen med en dyrkeplass for favoritturtene gjør matlagingen triveligere, et atskilt område for hvile og reflektering blir sannsynligvis mye bruk, akkurat som et lekeområde for barna med jordbær og markjordbær i potter.

Liten, men utrolig god

For terrasser som har mer begrenset med plass må prioritering til. Hvilke behov og ønsker har familien? En kombinasjon av en sofagruppe og et spisested kan muligens være et godt alternativ. Ved bruk av halve eller kvarte potter, dyrkingslommer som henges på stativ eller vegg og plantekasser som er tilpasset små steder har du mange muligheter for dyrking på små områder.

Plante blomster i store potter

Planter i potter gir deg en praktfull og herlig terrasse. Hvis du planter i store potter, blir avlingen også mer lettstelt. Plasser gjerne potter i ulike størrelser og former i grupper for flotte kombinasjoner. Ved å plante samme plante eller blomster i samme fargetone blir uttrykket strammere og roligere, og med en større blanding av sorter og farger blir inntrykket mer livlig.

 • Sommerblomster
  Sommerblomster som pelargonia, margeritt, lobelia og fløyelsblomster er klassiske, mens prydgress, kløver og engblomster har blitt svært populære de siste årene.
   
 • Stauder
  Stauder i potte er populært, for eksempel lavendel, steppesalvie, bladlilje og oktoberbergknapp. 
   
 • Bær og grønnsaker
  Jordbær, markjordbær og grønnsaker er ideelle til å dyrke på terrassen. Da kan både barn og voksne høste og spise direkte fra planten.

Stell av planter på terrassen

 • Vanning
  Et viktig element for å lykkes med planter er å gi dem vann, og det er ekstra viktig når du dyrker i potter. Hvor ofte og mye er ikke bare avhengig av hvilke planter du har. Det avhenger også av hvor stort plantens jordvolum er, det vil si potten den står i, og også om den står på et solrikt sted eller i skygge og hvor varmt det er. Stort sett er det lettere å stelle planter som står i store potter med hull i, slik at planten har tilgang til større reserver av både næring og vann.
   
 • Næring
  På samme måte som alt annet levende, trenger plantene næring og vann for å vokse og trives. God jord er første punkt for at plantene skal trives, deretter tilfører du flytende næring når du vanner. Les på forpakningen for informasjon om rett mengde.

Les mer

Hagemøbler – vår og sommer i hagen >>
Pynt med lysslynger utendørs >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc