Innred uterommet med utemøbler og planter

Allerede på våren kan du begynne å innrede uteplassen før sommerens hete dager. Med vakre sittemøbler, planter i potter og luftige tekstiler skaper du et koselig uterom. Du kan til og med forlenge sesongen med en varmelampe og tepper.

Innred uterommet med utemøbler og planter

Det finnes noen knep du kan ta for å få det virkelig hjemmekoselig på uteplassen. For å skape den trivelige stemningen er det viktig med planter i store potter, pene tekstiler og behagelige hagemøbler.

Innred med planter til ulike stiler

Bestem deg for en spesifikk stil og fargepalett – eller vær vågal og bland planter for å skape et helt unikt uttrykk.

Orientalsk uteplass

Til denne stilen passer planter som store palmer, eukalyptustrær, praktspragle og asalea på stamme helt utmerket. Aloe Vera og sukkulenter er to eksempler til. En sjeselong og rottingstoler med høye rygger er med på å skape atmosfæren i denne stilen.

Engelsk herregård

Roser er for mange synonymt med engelske gods, akkurat som eføy, lavendel og velklipte hekker som rammer inn både hage og uteplass. Hvorfor ikke la hvitmalte møbler i jern stå blant rosene?

Middelhavsinspirasjon

La typiske middelhavsplanter som einer, buksbom, fiken, sitrus- og oliventrær vokse i potter på uteplassen din. En pergola med klatreplanter som klematis og klatrerose gir skygge og skaper en lekker innramming. Sentrer rommet rundt et bord i betong eller massivt tre, og nyt lange middager på varme sommerkvelder.

Klassisk nordisk

Med epletrær og en uteplass omgitt av blomstrende kaprifol, pelargonium, prestekrager og løytnantshjerte skaper du en stemning av en nordisk sommer i gamledager. Typiske utemøbler i våre hjemlige hager har stålstativ og hvitbeiset detaljer i tre.

Plantene som egner seg best til å innrede uteområdet med, er de som ellers trives godt i sol og varme. Velg planter etter forutsetningene for vær og temperaturer som gjelder hos deg. Tenk også på hvor mye eller lite stell hver plante trenger, og hva som ellers passer din stil og visjon for uteområdet du skal skape.

Møbler til uteområdet

Når det kommer til hagemøbler finns det mange ulike former og materialer å velge mellom. Alt fra klassiske hvitmalte møbler i tre, utsmykkede metallstoler til franske kafébord. Du kan også velge slitesterke møbler i kunstrotting med dekorative tepper og loungegrupper i akasietre. Eller hvorfor ikke lage dine egne møbler? Det kan være en sittegruppe av paller med puter og pledd, eller selvstøpte betongplater på stativ, som kan fungere som bord og benker.

Fire raske tips til et hyggelig uteområde

  • Avlange, høye potter fungerer perfekt som skiller og rammer i uterommet. Det samme gjelder plantetrapper med urter og espalier med klatreplanter.
  • Bord, stoler og fine lenestoler er nødvendig i alle typer oppholdsrom.
  • Puter og pledd gjør at verandaen din holder seg behagelig selv med lavere kveldstemperaturer.
  • En hagebenk lent inntil en solvegg kan bli en herlig sitteplass, og er også en yndet plass for å sette planter.

Belysningen i uterommet kan forlenge sesongen

Lysslynger, lykter og levende lys belyser uteplassen selv når mørket har falt. Lyskilder gjør at du kan benytte deg av uterommet ditt lengre enn sesongen egentlig varer, særlig hvis du har gulvvarme eller varmekilder i taket. Med hengende lyskuler, lysslynger og lysestaker kan du nyte middager utendørs selv når høsten har kommet.

Flere tips og rådArekapalme

Høyde 120 cm, Grønn

399,-
Les mer

Loungesett Alicante

5 sitteplasser, Svart

16999,-
Les mer

Loungesett Florens

4 sitteplasser, Grå

7999,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen