Planter som romdeler

Visste du at du kan bruke planter til å dele rommet på en enkel måte? Noen få, men rett plasserte planter gir plutselig rom for et helt nytt sted for lesehjørnet, TV-sofaen eller spisegruppen. Lag din egen jungel med store planter på gulvet, i vinduet og vakre roser på stuebordet. Med paller og pidestaller kan du plassere plantene i ulike høyder.

Slik bruker du planter som romdeler

 • Bruk store planter og potter
  Bruk store potter uten hull i bunnen. Dusj plantene dine annenhver uke slik at de holder seg friske og fine mens de gjør luften enda bedre. Gjør lesehjørnet i stuen til en grønn oase. Med store planter på gulvet og planter i ampler kan du få ro og fred med hjelp av plantene. Kentiapalme og vindusblad tilhører våre mest lettstelte favoritter for deg som innreder ditt hjem med planter.
   
 • Bruk møbler
  Lag ditt eget rom i rommet ved å dele med en lav benk hvor du kan sette flere store planter sammen for å danne en grønn vegg. Bland grønne planter i ulike høyder, bladformer og farger.
   
 • Skape en frodig innsynsvegg
  Du kan samle mange planter sammen på et lite bord, klippe av en gren og sette i en fin vase, plassere dem på rekke og rad i vinduet og samtidig skape en frodig ”innsynsvegg”. Eller bland fritt mellom ulike sorter blomster og grønt i bunter. Vær kreativ og lage din egen bukett eller borddekorasjon.
   
 • Mørke hjørner
  I mørke hjørner og kroker passer smaragdpalme og bajonettplante perfekt. De er begge lettstelte planter som ikke trenger så mye lys.

Er du ikke så flink til å stelle blomster, kan du ta en stor skål eller et fat og plassere kaktuser og sukkulenter tett sammen. De er fine på stuebordet og tåler å bli glemt litt i blant. Eksempel på en fin kombinasjon er bajonettplante, aloe vera, pengetre og korallkaktus. En gren fra en fredslilje er også en holdbar snittblomst som kan settes i en fin vase.

Vil du vite mer?

Bli inspirert av avskårne blomster her >>
Les mer om vår lettstelt og luftrensende planter her >>
 

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc