Rengjør terrassen og utemøbler helt enkelt

Rengjøring av terrasse, uteplass og tilhørende hagemøbler er en vårtradisjon blant mange nordmenn, og markerer gjerne starten på utesesongen. Å rengjøre treverk, steinheller eller utemøbler kan fort bli en langdryg prosess. Det er imidlertid fullt mulig å få det unnagjort i en fei – dersom du har riktig utstyr!

Rengjør terrassen og utemøbler helt enkelt

Rengjør terrassen med høytrykksvasker om våren

Få bort mose, smuss, sopp og skitt som setter seg fast i treverket. Det finnes mange gode grunner til å rengjøre terrassen om våren! Du finner også mye smart og praktisk tilbehør til høytrykksvaskeren som gjør jobben lettere. Terrassevasker fra Kärcher rengjør uteplassen skånsomt uten å sprute, da den suger vannet opp samtidig som den vasker overflaten. Perfekt både til treverk og steinheller.

Tre tips for rengjøring og vedlikehold

En terrasse er bygget for å vare lenge, men dette forutsetter at du vedlikeholder den jevnlig med rengjøring hver sesong.

 1. Mosegrodde steinheller. Hold munnstykket til din høytrykksvasker nærme overflaten du ønsker å rengjøre for å få bort mose og flekker. Rengjør langsomt. Pass på at du har påmontert en sprutbeskyttelse helt fremst.
 2. Rengjør før beising. Treolje bidrar til at treverket beholder fargen på tross av vær og vind. Pass på at du rengjør overflaten skikkelig før du beiser den, slik at mugg ikke begynner å vokse under oljelaget.
 3. Flere måter å rengjøre på. Det finnes flere måter å rengjøre terrassen på enn med en høytrykksvasker, selv om dette alternativet er det raskeste. Skurebørste, vann og en skånsom såpe er en metode. Klorin kan også benyttes for å bli kvitt kraftig misfarging.

Rengjør hagemøbler når høsten nærmer seg

Tre-, plast- og metallmøbler har alle behov for å bli rengjort etter en lang sesong utendørs. Vanskelige flekker kan enkelt fjernes med en høytrykksvasker fra Kärcher med tilhørende børste. Den kraftige vannstrålen pumpes ut gjennom et lite munnstykke som gir en høy rengjøringseffekt.

Vedlikeholde hagemøblene

For at utemøblene skal holde lengst mulig finnes det flere tiltak du kan gjøre i løpet av sesongen.

 • Beskytt møblene. Still møblene under tak eller dekk dem til om vinteren. Plasser møblene i kjelleren, på loftet eller i boden for å beskytte dem mot vær og vind.
   
 • Vedlikehold møblene med et mildt rengjøringsmiddel. Rengjør møblene med såpe et par ganger hver sesong for å holde smuss, mugg og alger unna. Du kan også rengjøre med lunkent vann og litt eddik for å få bort tøffe flekker.
   
 • Beis tremøbler. Treverk kan bli tørt og sprekke. Reduser sjansen for at dette skal skje ved å beise hagemøbler 2-3 ganger årlig. Beis møblene i skyggen.
   
 • Fjern rust. Rust på støpejernsmøbler kan børstes bort og males over med rustbeskyttende maling. Du kan til og med benytte en høytrykksvasker med sandblåsingsutstyr som effektivt fjerner rust.

Rengjør terrassen og utemøbler før og etter sommersesongen – lykke til!

Les mer

Den store vårrengjøringsguiden >>
Gi terrassen nytt liv til sommeren >>
Hagemøbler – vår og sommer i hagen >>Terrassevask Kärcher

4 L

229,-
Les mer

Husvask Kärcher

4 L

229,-
Les mer

Power børste WB 150

649,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen