Grønne planter med mønstrede, fargerike eller store blader troner på trendtoppen. Jo flere planter, jo bedre. Men det er ikke snakk om bruk og kast. Vi er opptatt av å ta godt vare på plantene våre – og vi velger gjerne planter som kan forøkes.

Trendy planter 2022

Planter er viktige for trivsel, og nå vil vi gjerne ha mange av dem – i hjemmet, på jobben og på skolen. Grunnen er enkel; Vi har det rett og slett bedre med planter rundt oss. Plantene hjelper oss med å senke skuldrene og får oss til å føle oss vel. 

Se våre mest trendy planter

Trend 1

Jo flere planter, jo bedre

Trenden er tydelig; Vi vil ha flere og flere planter i hus! Store og små. Høyt og lavt. I stua, på badet og på hjemmekontoret. Samtidig blir mange av oss mer og mer opptatt av å ta vare på miljøet. Vi redder planter som ser triste ut, eller har fått skadedyr, i stedet for å kaste dem. Og vi tar gjerne stiklinger og avleggere for å få flere planter.

Gjenbruk, bytting og deling er i vinden, og i planteverdenen er mulighetene gode. I tillegg til å ta stiklinger for å få flere planter selv, bytter mange av oss også stiklinger med andre for å få nye sorter. Det er vinn-vinn, for alle som elsker planter – og for planeten.

Trend 2

Planter med mønstrede og fargerike blader

Mange av de mest trendy plantene akkurat nå er grønne planter som har blader med spesielle mønstre og spennende fargekombinasjoner. For grønne planter er slett ikke bare grønne.

Alocasia

Alocasia er definitivt blant våre mest trendy planter nå. Denne tropiske planten kjennes best igjen på sine store blader med tykke og dekorative bladnerver. Den finnes mange spennende varianter og størrelser, fra de minste på 20 cm til de største på godt over meteren. Ta for eksempel en titt på ‘Pink Dragon’, med smellvakre lyserosa stilker, ‘Black Velvet’, med sitt fløyelsliknende mørke bladverk eller ‘Dragon Scale’, med smaragdgrønne blader og marmorlyse bladnerver.

Se våre Alocasia

 

Caladium

Med sine tynne, hjerteformede blader, spennende mønstre og smellvakre farger, er ikke Caladium å komme utenom når vi snakker trendplanter i 2022. Du får dem i en rekke ulike fargekombinasjoner, fra de helt lyse til de dypt røde. Sånn sett glir Caladium rett inn i trenden med mønstrede og fargerike blader. Men Caladium er likevel annerledes, den er faktisk en knollplante. Når dagene blir kortere utpå høsten går den som regel i dvale, og da mister den bladene sine. Med riktig stell våkner den til liv igjen når våren kommer. Det kan også være mulig å forlenge sesongen for din Caladium ved hjelp av vekstlys. Kanskje noe for deg som har litt interesse for å ta hånd om planter?

Se våre Caladium

 

Calathea

Calathea kan skilte med et helt fantastisk mønstrete bladverk. Bladene strekkes seg etter solen på dagtid og lukker seg om natta, og variasjonen er stor. De ulike sortene har blader med forskjellig form, fra de runde og ovale til de spisse. Fargene varierer også, fra lys til dyp grønn – og mange med lilla underside. Det finnes en Calathea for alle, med andre ord. 

Se våre Calathea

 

Gummifiken

Retrofavoritten gummifiken (Ficus elastica) er for alvor tilbake, med sine glinsende, mørkegrønne blader. Denne er det utrolig lett å lykkes med, akkurat slik vi vil ha det!

Se våre Gummifiken

 

Coleus

Coleus (praktspragle) har vært med på listen over trendy planter en stund, og den har ikke tenkt til å forsvinne med det første. Denne fargerike stjernen av en plante er et skikkelig blikkfang i hjemmet. Og med en rekke ulike bladtegninger og farger, kan noen og enhver finne sin favoritt.

At det er in å ta vare på plantene man har og i tillegg få flere planter, er en av mange grunner til at praktspraglen forsvarer sin plass på trendelisten. Den er både lettstelt og vokser villig. Det er også superlett å ta stiklinger av praktspraglen.

Se våre Colues – praktspragle

 

Trend 3

Planter med store grønne blader

Flere typer tropiske planter med store, flotte blader er blant plantene vi aller helst vil ha i år. Og de skal gjerne være store som trær. Én stor plante kan gjøre underverker for innredningen og stemningen i et helt rom. Vil du ha en skikkelig jungelfølelse, kan du sette inn flere forskjellige typer i ulike høyder.

Strelitzia

Strelitzia er kanskje en av de aller største it-plantene vi har akkurat nå. Den har imponerende store, grønne blader som vokser i en vifteform. De store variantene kan virkelig trekke de tropiske vibbene inn i hjemmet. Sett dem på gulvet, eller fremhev dem ekstra ved å bruke en pidestall eller et sidebord.

Se våre Strelitzia

 

Fiolinfiken

Fikus (fiken) er en trendy planteslekt med stor variasjon. Fiolinfiken (Ficus lyrata) glir rett inn i trenden med store, grønne blader. Bladene på denne tropiske planten ligner fioliner, og planten gjør seg godt alene i en stor og solid potte som du kan sette rett på gulvet. Vask gjerne bladene regelmessig, så har planten din det bedre. 

Se våre Fiolinfiken

 

Monstera

Monstera ‘Deliciosa’, eller vindusblad, er fortsatt å regne med. De karakteristiske bladene er å finne på alt fra plakater til smykker, og selve planten har blitt en viktig del av manges interiørdesign. Samtidig får flere og flere av oss øynene opp for andre typer Monstera, som for eksempel ‘Adansonii’ (monkey mask), med sine hullete blader, eller den sjeldne og spesielle ‘Thai Constellation’, en genetisk mutasjon av ‘Deliciosa’ – med kremhvite flekker.

Monstera vokser villig, og du kan fort få en stor plante om du steller den rett. Dessuten er Monstera en plante det er populært å forøke. Du kan dele et nytt skudd forsiktig fra planten og plante det i en egen potte. Det er også mulig å ta stiklinger ved å klippe av en kvist og sette den i vann. Etter litt tid vil den få røtter, og da er den klar til å plantes i en ny potte.

Se våre Monstera

 

Trend 4

Planter som gir deg middelhavsfølelsen

Kanskje er det alle de avlyste sydenturene som gir middelhavsplantene et byks oppover på trendstigen. Stadig flere av oss bringer i alle fall middelhavsstemningen inn i stua. Og når sommeren kommer, kan plantene bli med ut på terrassen.

Cordyline

Cordyline, eller drakelilje/dragelilje, er en iøynefallende plante, med lange, tynne blader. Du får den i flere forskjellige farger, fra frisk grønn til mørk burgunder.

Se våre Cordyline – drakelilje

 

Oliven og sitrus

Klassikerne oliventrær og sitrustrær hører med når tankene går mot middelhavet. Tidløst, men likevel trendy akkurat nå. Oliventreet er et eviggrønt, saktevoksende tre med karakteristiske grågrønne blader med sølvhvit underside. Et sitrontre kan gi saftige, gule sitroner, og det har i tillegg blomster som lukter fantastisk godt. Både oliven- og sitrustrær trives på en sval, lys og fuktig plass innendørs når det er for kaldt ute her i nord. Om sommeren har de det best i en krukke utendørs.

Se våre sitrus- og oliventrær

 

Flere tips og rådStrelitzia nicolai

Høyde 80 cm, Grønn

499,-
Les mer

Monstera

Høyde 70 cm, Grønn

549,-
Les mer

Fiolinfiken

Høyde 75 cm, Grønn

299,-
Les mer

Gummifiken

Høyde 70 cm, Grønn

699,-
Les mer

Monstera

Høyde 120 cm, Grønn

1399,-
Les mer

Fiolinfiken

Høyde 25 cm, Grønn

9990
Les mer

Fiolinfiken

Høyde 100 cm, Grønn

799,-
Les mer

Alocasia 'Dwarf Calidora'

Høyde 100 cm, Grønn

899,-
Les mer

Calathea 'Mirosha'

Høyde 80 cm, Grønn

479,-
Les mer

Fiolinfiken

Høyde 40 cm, Grønn

399,-
Les mer

Dragelilje

Høyde 10 cm, Grønn

4990
3 for 119,-
Les mer

Gummifiken 'Robusta'

Høyde 30 cm, Grønn

9990
Les mer

Philodendron 'White Measure'

Høyde 30 cm, Grønn

129,-
Les mer

Oliventre

Høyde 80 cm, Grå

299,-
Les mer

Alocasia 'Black Velvet'

Høyde 25 cm, Grønn

129,-
Les mer

Strelitzia nicolai

Høyde 70 cm, Grønn

399,-
Les mer

Calathea ‘Orbifolia’

Høyde 30 cm, Grønn

9990
Les mer

Calathea 'Freddie'

Høyde 30 cm, Grønn

9990
Les mer

Calathea ‘Insignis’

Høyde 30 cm, Grønn

9990
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen