Sett prikken over i-en på uteplassen med puter, tepper, lykter og lys

Sett prikken over i-en på uteplassen med puter, tepper, lykter og lys

Gjør hagen, terrassen og balkongen til et sted for deilige sommerdager og lange, lyse kvelder. Tenk på uterommet som en ekstra stue, og fyll det med tekstiler, lykter og lys for å sette akkurat den stemningen du trives best i.

Nøkkelen til et uterom verken du eller gjestene dine vil si farvel til ligger gjerne i detaljene. Det er så lett å glemme pynten når vi flytter ut, men det er nettopp disse detaljene som skaper atmosfæren og gjør det koselig. Tekstiler er en rask og rimelig vei til fornyelse, og de myke materialene tilsetter umiddelbart store mengder kos og hygge til et rom – ute som inne. Så la fantasien blomstre.

Understrek stilen med puter og pledd

Om du vil piffe opp eller endre utrykket i interiøret finnes det to superenkle triks i boken; Planter – selvsagt, men et knippe puter i akkurat de rette fargene er en god nummer to. Velg ton-i-ton for et dempet og rolig uttrykk, men legg gjerne til et par puter i en kontrastfarge for å skape liv. Eller gå bananas med farger, og lag en skikkelig fest av en uteplass. Ingenting er feil. Velg det du synes er fint og som gir deg stemningen du ønsker deg.

Det finnes flere typer puter som tåler en del sol og litt duskregn i ny og ne, men det er også fullt mulig å bruke puter som ikke er spesielt laget for uterommet. Tenk igjennom hvor putene skal brukes. Vil de bli mye utsatt for vær og vind, er det kanskje verdt å investere i puter i vannavvisende og UV-bestandige materialer, men helt vanlige puter kan også fungere fint i flere sesonger – spesielt om de skal bo i et drivhus eller en beskyttet del av uterommet, eller om du er flink til å bruke en god putekasse når været ikke er helt optimalt.

For ekstra kos kan du legge til myke pledd. Et pledd eller flere piffer ikke bare opp utemøblene, de kan også gjøre selv kjølige sommerkvelder til koselige utekvelder. Legger du til en terrassevarmer, kan du gjenskape uterestaurantfølelsen på din egen uteplass.

Se alle våre puter og pledd

Myk opp uterommet med utetepper

Et uteteppe gir et umiddelbart løft til terrassen eller balkongen. Tepper gir en lunhet, lik den du får inne, og de er dessuten dekorative. Bruk dem gjerne til å dele uterommet inn i ulike soner, og velg tepper som matcher stilen du har ellers. Slik kan du skape ulike rom, men samtidig få et helhetlig inntrykk. Å ha noe mykt å trå på ute gir også en ekstra følelse av luksus og hygge.

Se alle våre utetepper

Sett stemningen med lykter og lys

Lykter og lys skaper kos og god stemning, uansett om du foretrekker levende eller elektriske lys. Kombiner lykter i ulike høyder, og velg materialer og fargetoner som understreker din personlige stil.

Det finnes også en rekke lamper og lysslynger som passer perfekt ute. Smarte løsninger, som solcellebelysning med tidsinnstilling, gjør det både enkelt og gøy å lyssette uterommet. Runde kulelamper, bordlamper til utendørs bruk og hagelys du kan stikke ned i bakken er noen av mulighetene, men glem heller ikke lysslyngene. Tiden da lysslynger var forbeholdt julen er for lengst forbi. Nå finnes det flere stilige lyslenker som glir fint inn i hagen året rundt.

Ikke glem plantene

Plantene spiller selvsagt en viktig rolle når du innreder uterommet – hovedrollen, spør du oss. Det meste er mulig, og du kan fint lage en hel hage i potter. Velg gjerne planter som understreker stilen din. Liker du det middelhavsinspirerte, orientalske, romantiske eller klassisk nordiske? Finn din stil, og prøv deg fram – eller be om tips fra våre gartnere i forumet Spør Plantasjen.

Flere tips og råd

Saueskinn Dovre

Lengde 110 cm, Beige

799,-
Les mer

Lykt Vera

Høyde 50 cm, Tre

529,-
Les mer

Lyslykt Samuel

Høyde 39.5 cm, Hvit

379,-
Les mer

Lykt Melvin

Høyde 35 cm, Grå

299,-
Les mer
Pute Jade
Medlem 3 for 2

Pute Jade

Lengde 50 cm, Gul

199,-
Les mer

Lykt Linnea

Høyde 38 cm, Grønn

249,-
Les mer
Pute Jade
Medlem 3 for 2

Pute Jade

Lengde 50 cm, Blå

199,-
Les mer

Saueskinn Dovre

Lengde 110 cm, Offwhite

799,-
Les mer

Lykt Linnea

Høyde 50 cm, Rød

349,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen