Ønsk påsken velkommen med vårblomster

Påsken er tiden for de første blomstene, og den perfekte tiden for å begynne og nyte livet utendørs. Plant frostbestandige løker i vårpotter og dekorer med gule påskeliljer og tulipaner.

Ønsk påsken velkommen med vårblomster

Solen begynner å varme, utemøblene hentes frem og planter som tåler frost kan plantes ut i potter. Sterke farger og dekorative buketter hører våren til. De med grønne fingre har mye å glede seg til når påsken er i anmarsj. 

Planter som trives i vårlyset

Stemor, ranunkel, primula, tusenfryd og svibel er noen eksempler på planter som passer til våren. De trives godt i en potte og gir liv til uteplassen allerede i påskehelgen. Husk at det kan forekomme frostnetter selv i mai i mange deler av landet. Sørg for å ta inn planter som er følsomme for kulde hvis det er meldt en frostnatt.

 • Stemor er hardføre vårblomster som tåler temperaturer ned til fem minusgrader. De vil gjerne stå i sol eller halvskygge og liker ikke å tørke ut.
   
 • Ranunkel er også en vårblomst, men trives best mellom null til femten plussgrader. Ta gjerne inn potten om natten ved lavere temperaturer. Trives i fuktig jord og plasseres lyst.
   
 • Primula egner seg perfekt til samplanting. Plant hvite primulaer i en potte sammen med rosa svibler og krokus for å ønske våren velkommen for fullt.
   
 • Tusenfryd er en frisk vårblomst som fås i flere farger og gjør seg godt på balkonger og altaner. Trives best i fuktig jord.
   
 • Perleblomst er en vårblomstrende løkplante som er hardfør og står seg lenge utendørs. Plant den ut ved inngangspartiet for en vakker velkomst. Tåler en frostnatt.

Se alle våre vårblomster

Pynt med tulipaner og påskeliljer

En annen enkel måte å hylle vårens ankomst på er å dekorere med gule og hvite påskeliljer. Løkplanter er lettstelte og bør plasseres så svalt som mulig for å holde seg lenge. De krever bare litt vann, og gjør seg godt i potter sammen med andre vårblomster, mose og fargeglade påskeegg.

Tulipaner er en favoritt om våren. Tulipanen tilhører liljefamilien og kommer i mange forskjellige farger. Når påsken nærmer seg, er den gule en favoritt.

Plant ut til varmere tider

Våren er ikke bare den perfekte tiden for å plante ut frosttolerante vårfavoritter, men også for å plante om potteplanter og forberede til blomsterbedene våkner til liv. Så grønnsaker og sommerblomster, og forbered til ankomsten av varmen for å få en pangstart på den kommende blomstertiden.

Flere tips til påskeDin handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen