Uteplanter i potter til påske og tidlig vår

Påsken er tiden for de første blomstene, og den perfekte tiden for å begynne og nyte livet utendørs. Plant frostbestandige løker i vårpotter og dekorer med gule påskeliljer og tulipaner.

Uteplanter i potter til påske og tidlig vår

Solen begynner å varme, utemøblene hentes frem og planter som tåler frost kan plantes ut i potter. Sterke farger og dekorative buketter hører våren til. De med grønne fingre har mye å glede seg til når påsken er i anmarsj. 

Planter som trives i vårlyset

Stemor, ranunkel, primula, tusenfryd og svibel er noen eksempler på planter som passer til våren. De trives godt i en potte og gir liv til uteplassen allerede i påskehelgen. Husk at det kan forekomme frostnetter selv i mai i mange deler av landet. Sørg for å ta inn planter som er følsomme for kulde hvis det er meldt en frostnatt.

Løkplanter kan du kjøpe ferdige i potte om våren, om du ikke rakk å sette blomsterløker på høsten. Påskeliljerminipåskelilje Tête-à-Tête, perleblomst, krokus, våriris og tulipaner er alle nydelige i vårens potter. 

Stemor er hardføre vårblomster som tåler temperaturer ned til fem minusgrader. De vil gjerne stå i sol eller halvskygge og liker ikke å tørke ut.

Primula egner seg perfekt til samplanting. Plant hvite primulaer i en potte sammen med rosa svibler og krokus for å ønske våren velkommen for fullt.

Ranunkel er også en vårblomst, men trives best mellom null til femten plussgrader. Ta gjerne inn potten om natten ved lavere temperaturer. Trives i fuktig jord og plasseres lyst.

Vårlyng blomstrer fra sent på vintern til tidlig på våren, og er nydelig i potter sammen med nåletrær eller løkblomster.

Tusenfryd (Bellis) er en herlig vårblomst me fargerike, spiselige blomster. 

Eføypletter i luften (Muehlenbeckia), og kløver (Trifolium) er andre planter som blir finne sammen med blomster i vårpottene.

Se alle våre vårblomster

Samplanting – fine kombinasjoner tidlig på våren

Når varmen fra vårsola begynner å gjøre seg gjeldene er det fristende å oppdatere pottene ved inngangspartiet. Her er tre plantekombinasjoner som er verdt å teste i utepottene tidlig på våren.

Påskelilje og stemor er klassikeren over alle klassikere. 

 

Tusenfryd og stemor er en annen miks, som ikke roper «påske» like høyt.

 

Ranunkler og primula (sistnevnte på bildet) blir en skikkelig fargefest. Denne kombinasjonen passer best om det er varmere i været, da ranunkler og primulia ikke takler kuldegrader på samme måte som løkblomster, stemor og tusenfryd.

Les også
Vellykket samplanting i potte
   

Flere tips til påskeDin handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen