Desember – julestemning både inne og ute

Desember – julestemning både inne og ute

Det går mot jul og hagen har gått i dvale, men inne syder det av liv, dufter og forventninger.

Julens favoritter

 • Julestjernen
  Julestjernen er en klassisk juleblomst som passer både på bord og i vindu. De finnes i flere varianter av sorter, størrelser og farger.
   
 • Blomsterarrangement
  Et ordentlig flott blomsterarrangement blir det med flere amaryllis eller svibler på fat eller i en stor skål sammen med mose. Stabiliser løkene med sten i bunnen.
   
 • Juleroser
  Juleroser med sine hvite enkle blomster, kan du nyte både inne og ute om været er mildt. Sammen med grønnmose, lys og grankvister kan du lage en herlig borddekorasjon.
   
 • Azalea
  Azalea blomstrer rikelig og gir farger som frisker opp hjemmet ditt.
   
 • Endelig tulipaner
  Både til hverdags og fest er tulipaner herlige å innrede hjemmet med. Røde, flotte tulipaner til jul med litt eukalyptus eller blåbærkvist, gir en enkel, men stemningsfull bukett som passer både til deg selv og som gave. En enkel tulipan på nattbordet ønsker deg en god morgen.

Jultre

Juletreet pleier å være et hett tema i mange familier – det gjelder å finne riktig størrelse, tetthet og sort. Når den er kjøpt, er det best at den stegvis tas inn i varmen. En kald garasje eller nær husveggen på balkongen er en utmerket førstestasjon. Husk å gjøre et nytt snitt med en øks eller sag og å sette juletreet i vann når den tas inn.

Adventsstemning ute

Det er gøy å gjøre det litt ekstra koselig også utendørs i adventstiden. Planter som kan stå ute nå når kulden kommer, er fremfor alt lyng og julerose. Plant i en stor potte og dekorer gjerne med mose eller lyslenke. For ekstra lys og stemning på kveldene, kan du plassere ut noen lykter inntil krukkene og snurre lyslenker rundt rekkverket på balkong og altan. En stor og herlig krans på døren hilser både deg og dine gjester velkommen.

Før nyttår

Orkidéer er en utmerket blomst som sammen med sølv og glitter gir en herlig feststemning. Mange orkidéer sammen i en skål med grønnmose mellom, gir et stilig arrangement. Ved å legge en lyslenke og rader av eføy på bordet, får du ekstra liv i pådekkingen din.

Les mer

Hvordan du lykkes med din azalea >>
Hvordan du tar hånd om juletreet din >>
Flere tips til et glimrende nyttår >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc