Desember – julestemning både inne og ute

Desember – julestemning både inne og ute

Det går mot jul og hagen har gått i dvale, men inne syder det av liv, dufter og forventninger.

Julens favorittplanter

  • Julestjernen er en klassisk juleblomst som passer både på bord og i vindu. Den finnes i et stort utvalg sorter, størrelser og farger.
  • Et praktfullt blomsterarrangement blir det med flere amaryllis eller svibler på fat eller i en stor skål sammen med mose. Stabiliser løkene med steiner i bunnen.
  • Juleroser med sine hvite enkle blomster kan du nyte både inne og ute om været er mildt. Sammen med mose, lys og grankvister kan du lage en herlig borddekorasjon.
  • Azalea blomstrer rikelig og gir farger som frisker opp hjemmet ditt.

Endelig tulipaner

Tulipaner er herlige å innrede hjemmet med både til hverdags og fest. Røde, flotte tulipaner til jul med litt eukalyptus eller blåbærris gir en enkel, men stemningsfull bukett som passer både til deg selv eller som gave. En enkel tulipan på nattbordet ønsker deg en god morgen.

Jultre

Juletreet pleier å være et hett tema i mange familier, det gjelder å finne riktig størrelse, tetthet og sort. Når den er innkjøpt er det best at den tas trinnvis inn i varmen. En kald garasje eller inntil husveggen på balkongen er en utmerket mellomstasjon. Husk å gjøre et nytt snitt med øks eller sag og å sette juletreet i vann når det tas inn.

Adventsstemning ute

Det er gøy å gjøre det litt ekstra koselig også utendørs i adventstiden. Planter som kan stå ute nå når kulden kommer er først og fremst lyng og julerose. Plant i en stor potte og dekorer gjerne med mose eller en lyslenke. For ekstra lys og stemning på kveldene kan du sette ut noen lykter inntil pottene og surre lyslenker rundt rekkverket på balkong og altan. En stor og herlig krans på døren hilser både deg og dine gjester velkommen.

Til nyttår

Orkideer er en utmerket blomst å gi bort, sammen med sølv og glitter gir den en herlig feststemning. Mange orkideer sammen i en skål med mose innimellom gir et stilig arrangement. Ved å legge en lyslenke og ranker med eføy på bordet gir du ekstra liv til bordekkingen din.

Les mer

Hvordan du lykkes med din azalea >>
Hvordan du tar hånd om juletreet din >>
Flere tips til et glimrende nyttår >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc