Januar – la det nye året bli et grønnere år

Hagen og uteplassen hviler. Vi ruster opp med mengder av nyheter innendørs, fra friske, grønne planter, til miniplanter som gjør at vi får plass til mange ulike sorter og kan skape en egen samling.

Januar – la det nye året bli et grønnere år

Tid for en ny start

Selv om hagen og uteplassen hviler, er det full fart på fuglene som har valgt å overvintre her i Norden. Hjelp dem ved å gi dem næringsrike og fete nøtter, så de klarer seg bedre i kulden. På steder det faller mye snø, kan man lette på snøtyngden fra busker og hekker så grenene ikke knekker. Når vårsolen titter frem, er det lurt å dekke til vintergrønne busker med strie eller duk, så buskene ikke tørrfryser og blir brune. La dem være tildekket til bakken har tint helt.

Start vårsesongen med å så et frø

Utforsk årets frøsortiment i butikkene våre. Kom å la deg inspirere, finn hagegleden og planlegg vårens dyrkinger og prosjekter.

Vårens dufter og farger

 • Vårløker
  Tyvstart våren innendørs med vårløker i potte. Perlehyasint og rutelilje er noen av de sortene som kommer først. Plant gjerne flere sammen i en vid skål eller potte, og dekorer med mose eller småstein. Det gir et imponerende arrangement som sprer glede til både hverdag og fest.
   
 • Primula
  Primula sprer en vårlig og frisk duft rundt seg. Hvis du setter flere stykker i en bred potte, får du en fantastisk effekt med sterk fargeintensitet. Primulaen holder seg lengre ved lave temperaturer, og de egner seg derfor også på en frostfri uteplass.
   
 • Hortensia
  Hvis du ønsker en mykere stil i vinduet eller på bordet, er hortensia en storblomstrende favoritt. Fargene går i blått, rosa, hvitt og lilla. Hortensiaen blomstrer lenge hvis den får rikelig med vann, regelmessig. Den kan også plantes ute i store potter om sommeren.
   
 • Tulipaner
  Allerede nå i januar kan vi fornemme vårfølelsen på solfylte dager. Tulipanen forsterker denne følelsen, og den sprer glede med det enkle og fargeglade uttrykket. En blandet bukett sammen med en grønn kvist gir en litt villere følelse, mens for eksempel hvite eller mørk lilla tulipaner er mer stilrene. Tulipaner er også godt egnet til å settes enkeltvis i mindre vaser i gruppe, eller alene på steder med begrenset plass, for eksempel på badet eller nattbordet.

Les mer

Se alle fuglemater og fuglemat >>
Frøskole – så fra frø innendørs >>


 

Du er her:


Snølett Fiskars

Lengde 160 cm, Rød

529,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen