Lyset, duften, sol og vårregn – april er her!

Lyset, duften, sol og vårregn – april er her!

Denne herlige tiden når våren kommer, og sommeren ligger foran oss. Nå er tiden inne for lunsj på balkongen, hagearbeid og spaserturer.

Plante i krukker ute

Ved entré, balkong og gårdsplass kan du lage fine vårplanteringer med stemor, påskeliljer, salix, tusenfryd, alunrot og mange andre hardføre planter.

Fint innendørs

Også innendørs skyter plantene fart og strekker seg mot lyset, hvis røttene begynner å stikke ut fra potten, er det på tide å plante om i en større potte med ny frisk jord. Gjødsle regelmessig gjennom hele sommeren, det gjør plantene dine friskere og finere. Gjør det vår fint på bordet med småblomstret påskelilje, tulipanløk og perlehyacint, noen fine pyntesteiner mellom plantene er også dekorativt.

Påske – blomster, fjær og egg

Pynt og se frem til påsken med påskeliljer, fjær og glade farger. Nyt helgene med familie og venner hjemme, i hagen eller på hytta.

Dyrk selv

Nå finnes det masse stiklinger og frø du kan sette og så. Noen kan du så direkte i jorden eller i en stor krukke ute, andre trenger litt tid i en liten krukke inne før de kan plantes ute. Mange grønnsaksfrø tåler noe frost og kan sås direkte i kjøkkenhagen når temperaturen har kommet over fem plussgrader. Dette kan være reddik, nepe, pastinakk og erter. Optimal gro temperatur er 15-20 grader, så det er ikke dumt og vente et par uker. Sjekk temperaturen med et jordtermometer hvis du er usikker.

I hagen

Nå begynner det å vokse og gro i hagene våre, scilla og tulipaner titter opp fra blomsterbed og gressplener. Selv ugresset har våknet til liv, start lukingen tidlig for å lette arbeidet senere. Busker og trær blir grønne og begynner forsiktig blomstringen i sørlige deler av landet, nyt de første delikate bladene. Så snart frosten er borte fra bakken og jorden er lett og grave i, kan du starte med dine plante prosjekter i hagen. Det beste er å starte med busker, hekk, trær og barvekster f.eks. thuja hekken.