Juni – la deg fortrylle av hagen

Ta turen ut i hagen og la deg fortrylle av alt det grønne, fuglesang og herlige dufter fra blomster, jord og blader. Bruk grillen ofte og omgi deg med blomster og planter på altanen og balkongen. Nyt de lyse sommerkveldene og se alle plantene dine vokse til.

Juni – la deg fortrylle av hagen

I denne lyse sommertid

Blomster i utepotter pryder hjemmet

Pynt opp hjemmet, altanen, balkongen og hagen med planter til sommerens fester. Sommerdahlia, pelargonia, petunia og lavendel trives alle i det strømmende solskinnet på terrassen og balkongen. Har du mer halvskygge vil hagehortensia, bacopa, eføy, flittig lise og fuchsia være gode valg. Bland gjerne inn stauder og urter som rosmarin, mynte, timian, hosta, nellik, gress og storkenebb i det du planter.

Få sommerfølelsen innendørs

Inne kan du dekorere hjemmet med nydelige brudeorkideer. Sett dem i vindu mot nord eller øst, eller litt inn i rommet, så beskyttes dem mot den sterke solen. Sammen med grener og blomster i vaser og glass får du hjemmet til å blomstre hele sommeren.

Hva kan man plante i juni?

Nå finnes det et stort og flott utvalg av stauder. Når du anlegger et blomsterbed er det lettere å se resultatet dersom du først setter ut alle plantene på jorden, slik at du enkelt kan flytte og endre før du graver ned plantene. Du får et mer harmonisk bed dersom du setter staudene i grupper på 5-7 stykker og blander inn busker og trær. Stauder er også fine å plante i potter i løpet av sommeren. Strutseving og hosta gir nydelige grønnfarger med sine store blader i skyggefulle områder. Bergknapp, taklök og andre sedumplanter trives godt i mye sol og tåler tørke godt. I juni blomstrer de fantastiske peonene, også disse kan du plante i en potte for å nyte dem på balkong eller terrasse.

Stell av gress

Gressplenen har for alvor begynt å vokse. Klipp den ofte og la gjerne det avklipte gresset bli liggende, slik at næringen går tilbake til plenen. Får du mye avklipp kan det med fordel brukes rundt busker, bærbusker og frukttrær. Det fungerer da som et beskyttende lag som holder på fukten i jorda, samtidig som planten etter en tid kan dra nytte av næringen det avklipte gresset gir.

Kos og småpusling i hagen

Stauder og busker har vokst litt etter vinterens hvile og da begynner også bedene å blomstre. Kanskje ser du noen hull som må fylles, pass på å plante nå slik at du kan nyte og slappe av når det blir sommer og ferie. Gi gjerne bedet litt ekstra gjødsel dersom du har glemt det i mai.

Det er best å vanne plantene dine på morgenen eller sent på kvelden når været er varmt og solrikt. Slik kan plantene best ta vare på fukten, samtidig som faren for soppangrep minsker, spesielt hvis du vanner på morgenen.

Små, flyvende medhjelpere

Fugler og insekter i hagen hjelper til med å holde plantene dine friske. Fugler spiser mengder av insekter, flittige bier og humler forbedrer innhøstingen av frukt og bær. Andre nyttige insekter er gulløyer, blomsterfluer, parasittveps og marihøner. Hager med variasjon og et visst antall eldre trær og busker øker dyrenes trivsel. Et mangfold av trær, busker, klatreplanter og urter som veves sammen til ulike miljøer gir næring og beskyttelse til våre flyvende venner.

Les mer 

Sommerblomster - slik lykkes du >>
Stauder – slik lykkes du >>
Gressplen - gjødsel, vedlikehold og mose >>
Så plen – slik lykkes du >>

Du er her:


Mynte 'Moroccan'

Ø12 cm, Grønn

5490
3 for 144,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen